lauantai 30. maaliskuuta 2019

Varmuus pelastuksesta

Älä kuuntele kaikkea mitä puhutaan, ettet joutuisi kuulemaan sitäkin, miten palvelijasi kiroaa sinua. Saarn.7:21.

Olemme herkkiä muiden mielipiteille. Suomalaisen sanotaan miettivän aina: ”Mitähän he minusta ajattelevat?” Jos kuulemme itsestämme lausuttavan jotakin kielteistä, se heti paisuu mielessämme suureksi loukkaukseksi. Olen itse samalla viivalla, sillä huono itsetuntoni tekee minusta herkän muiden möläytyksille.

Mutta onko sillä loppujen lopuksi niin suurta väliä, mitä he minusta ajattelevat? Jos he puhuvat selkäni takana minusta pahaa, entä sitten? Jos he keksivät valheita minusta, eivätkö he kärsi siitä itse eniten? Sanoohan sana: Juuri sydämestähän lähtevät pahat ajatukset, murhat, aviorikokset, siveettömyys, varkaudet, väärät todistukset ja herjaukset. Nämä ne ihmisen saastuttavat, ei se, että syö pesemättömin käsin. Matt.15:19-20. Vahinko on siis heidän, ei minun. Jos minua parjataan, minunhan pitäisi hyppiä ilosta! Miksi?

Autuaita olette te, kun teitä Ihmisen Pojan tähden vihataan ja herjataan, kun ihmiset erottavat teidät keskuudestaan ja inhoavat teidän nimeännekin. Iloitkaa silloin, hyppikää riemusta, sillä palkka, jonka te taivaassa saatte, on suuri. Samoinhan tekivät heidän isänsä profeetoille. Luuk.6:22-23.

Tiedämme, että jos olemme uskossa Herraan Jeesukseen, ei mikään kadotustuomio kohtaa meitä (Room.8:1). Tiedämme myös, että kun olemme hänen rakkautensa piiriin päässeet ja tulleet osallisiksi pelastuksesta, ei mikään voi meitä erottaa hänen rakkaudestaan. Paavali sanoo sen niin kauniisti:

Olen varma siitä, ettei kuolema eikä elämä, eivät enkelit, eivät henkivallat, ei mikään nykyinen eikä mikään tuleva eivätkä mitkään voimat, ei korkeus eikä syvyys, ei mikään luotu voi erottaa meitä Jumalan rakkaudesta, joka on tullut ilmi Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme. Room.8:38-39.

Niinpä sinäkin, Kristuksen oma, saat olla varma siitä, että sinun pelastustasi ei heilauta paikaltaan mikään eikä sinun taivaallista perintöosaasi oteta sinulta pois. Sinusta voidaan puhua pahaa – ei se vähennä mitään sinun tulevasta autuudestasi, päinvastoin. Vaikka koko maailma täytettäisiin valheilla, jotka antavat sinusta väärän kuvan, Jeesuksella on aina oikea kuva sinusta. Unohda ihmisten mielipiteet, älä keskity niihin. Keskity Jumalan mielipiteeseen sinusta. Jumalan mielipide sinusta on toiselta nimeltään ”Kristuksen kirkkauden evankeliumi”. Se julistaa sinulle armoa, se puhuu sinusta hyvää, se tietää sinun olevan Jumalan lapsi, ikuiseen elämään kutsuttu, se lupaa sinulle muuttumisen kohti täydellisyyttä, se lupaa ylösnousemuksen osallisuutta ja kuolemattomuutta.

Käy uskon jalo kilpailu ja voita omaksesi ikuinen elämä, johon sinut on kutsuttu ja jonka olet tunnustanut päämääräksesi, kun monien todistajien läsnä ollessa lausuit hyvän tunnustuksen. 1.Tim.6:12.