keskiviikko 27. maaliskuuta 2019

Sateen kohina kuuluu jo?

Minä annan sateet ajallaan, ja ne ovat siunauksen sateet. Hes.34:26.

Emme voi välttää kokemasta aika ajoin kuivia jaksoja elämässämme. Kuiva kausi voi tulla koko seurakunnan osaksi. Näyttää siltä, että käymme nyt Suomessa läpi kaikkien aikojen kuivinta jaksoa, kun herätyksen merkkejä ei juuri esiinny edes paikallisesti. Tämän tulisi viedä meitä rukousalttarille pyytämään Herralta sateita:

Pyytäkää Herralta sateita, pitkälle kevääseen saakka! Herra nostattaa tuulispäät ja pilvet, hän lähettää sadekuurot. Hän antaa viljan viheriöidä jokaisen pellolla. Sak.10:1.

Meillä tulisi olla myönteinen odotus sydämessämme. Meillä tulisi olla uskoa siihen, että Jumala on voimallinen kääntämään tämän kuivuuden rankkasateiksi. Usko alkaa toimia aina ennakkoon, se näkee hengessä asioita, joita luonnolliset silmät eivät näe. Elia kuuli sateen kohinan, kun mitään näkyviä merkkejä sateen tulosta ei vielä ollut: Elia sanoi Ahabille: ”Lähde nyt syömään ja juomaan, sateen kohina kuuluu jo.” 1.Kun.18:41. Elian rukoustaistelu Karmelilla on oiva näyte siitä, miten uskon rukous toimii. Usko näkee näkymättömiä, usko toimii kärsivällisesti ja usko johtaa voittoon: Seitsemännellä kerralla palveluspoika sanoi: ”Nyt mereltä nousee pieni pilvi, miehen kämmenen kokoinen.” Silloin Elia sanoi: ”Mene sanomaan Ahabille, että hän valjastuttaisi hevosensa ja lähtisi heti, ettei sade ehdi estää matkantekoa.” 1.Kun.18:44.

Tarvitsemme uskoa, kun rukoilemme tähän maahan hengen sateita. Saamme sitä uskoa, kun luemme sanaa. Raamattu kertoo meille, että Jumala haluaa antaa hengen sateet kuivuuden keskelle. Hän haluaa uudistaa kansansa. Hän haluaa herättää meidän sydämemme eloon ja virvoittaa uskonelämämme niin että se kukkii ja kukoistaa ja kantaa hedelmää. Hän ei halua, että jäämme kuivuuden ja hedelmättömyyden valtaan.

Rohkaisen siis sinuakin liittymään tähän rukousrintamaan, joka hiljaisena, mutta kärsivällisenä nyt rukoilee hengen sateita tähän maahan. Ne sateet tulevat ensimmäisenä niiden sydämiin, jotka tätä rukoustaistelua ovat käyneet. Heidän uudistumisensa kautta Herra uudistaa koko seurakuntansa. Ja kun seurakunta on uudistunut, herätys leviää kansan keskelle. Haluathan sinä olla niiden ensimmäisten joukossa, jotka Herra lähettää liikkeelle? Haluathan olla niitä uskovia, jotka ovat saaneet ammentaa vettä pelastuksen lähteistä ja ovat kykeneviä juottamaan muitakin? Sinun kauttasi Jumala haluaa toimia, sinun rukouksiisi hän haluaa vastata, sinut lähettää sateentekijäksi Suomen kansan keskelle. Jos Jumala ei saa ketään suomalaista liikkeelle, hän voi lähettää meille ulkomailta miehiä ja naisia, jotka tuovat meille Jumalan kirkkauden ja voiman konkreettisesti. Mutta uskotaan, rukoillaan ja odotetaan Jumalan ilmestymistä tulevina päivinä.

Siionin lapset, iloitkaa ja riemuitkaa Herrasta, Jumalastanne! Hyvyydessään hän lahjoittaa teille jälleen sateen, lähettää sadekuurot ajallaan, antaa syyssateen ja kevätsateen niin kuin ennen. Joel.2:23.

Sinä, Jumala, annat runsaat sateet, nääntyneen maasi sinä saat jälleen kukoistamaan. Ps.68:10.