eSiru

Tämä sivusto on Uskonkilven sivustoa täydentävä apusivusto. Toimitus on sama kuin Uskon kilvessä, toisin sanoen näitä lyhyitä kirjoitelmia julkaisee   S i m o   P a p u n e n.

Tämä sivusto sisältää kirjoituksia enimmäkseen vain yhdessä kategoriassa Rohkaisu. Mutta Profetia tai Siunaus ei ole poissuljettu. Raamatun lainaukset on otettu enimmäkseen uudesta kirkkoraamatusta (KR92), mutta joskus on lainattu vanhempaa käännöstä (KR33/KR38).

Sivuston nimi pohjautuu sanaan "esirukous", mutta blogi on menettänyt alkuperäisen tarkoituksensa rukoussivustona ja toimii nyt "rohkaisu"-sivustona. Nämä kirjoitelmat ovat siis "siruja", jotka pohjaavat koettuun elämään, joka tunnetusti särkee "heikkoja saviastioita". Sellainen särkyminen on siunattua ja on tarkoitus, että se koituu monille vertaistueksi.

Teksteihin liitetyt kuvat ovat kuvituskuvia, eivät kirjoittajan itse ottamia. Niihin on valikoitu vain sellaisia kuvia, joiden copyright ei rajoita niiden käyttöä. Kirjoittaja on lisännyt niihin raamatunlauseet itse. Kuvat pyrkivät tukemaan kirjoituksen aihetta. Henkilökuvat eivät liity kirjoittajaan tai hänen perheeseensä. Kuvat löytyvät erillisenä kokoelmana täältä ja niiden käyttöoikeudet kuvataan täällä.

Tämä blogi perustuu samannimiseen blogiin, joka on julkaistu wordpress-alustalla. Jos Jumala suo, kirjoitukset julkaistaan täällä tiivistetysti kahdessa vuodessa, jolloin jokaiselle päivälle on oma "sirunsa". Vuosien 2016-2022 sirut ajoittuvat joka toiselle päivälle. Sarja päättyy toukokuun lopussa 2022 ja sisältää silloin 1012 "sirua". Tämä blogi edustaa siis pääosin kertausta. Samalla tämä toimii tekstien varmuusvarastona. Tämänkin kokoelman tekstit voi tilata sähköpostiin.