perjantai 15. maaliskuuta 2019

Syntynyt syylliseksi?

Oletko sinä kokenut elämässäsi ihmisten syrjintää? Oletko syntynyt syylliseksi? Oletko sinä sukulaistesi, työtovereittesi tai seurakuntalaistesi keskellä kummajainen? Jos olet yhtään samanlainen kuin minä, saat kantaa syyllisyyttä vähän kaikesta. Postimerkin kokoisista asioista nostetaan meteli. Sitten suurennellaan kaikenlaisia pölypunkin kokoisia asioita ja tehdään niistä hirviöitä ja kauhean suuria ja merkittäviä juttuja. Jos pyydät anteeksi jotakin, et saa. Jos toivoisit joskus, että joku sinun pahaa mieltäsi vähän hyvittelisi ja pyytäisi jopa anteeksi, haaveilet tyhjiä haaveita. Jos kuvittelet, että ennen uskoon tuloasi tapahtuneet asiat jätetään rauhaan, älä unta näe.

Mutta kuten olen kai ennenkin sanonut, ei minun tilanteeni – eikä sinunkaan tilanteesi – ole mitenkään kummallinen tai anna aihetta masentumiseen. Vainoamisen kohteeksi joutuminen on aidon opetuslapsen tuntomerkki. Jumalan silmissä saat tuntea olevasi hyväksytty, sinä olet pelastuksesta osallinen, Jumalan armosiipien suojaan kätketty, Kristuksen rakas morsian: niin kuin sulhanen iloitsee morsiamestaan, niin sinun Jumalasi iloitsee sinusta. Jes.62:5.

Herra, Jumalasi, on sinun kanssasi, hän on voimallinen, hän auttaa. Sinä olet hänen ilonsa, rakkaudessaan hän tekee sinut uudeksi, hän iloitsee, hän riemuitsee sinusta. Sef.3:17.

Sinulla voi olla huono itsetunto etkä oikein osaa arvostaa itseäsi. Sinä kannat häpeää lukuisista asioista. Olet vähän kuin se oppilas, jota opettaja neuvoi: ”Ei tarvitse pyytää anteeksi olemassaoloaan”. Sinä vain et omin voimin oikein pääse kaikesta huonommuudestasi eikä ihmisten vihamielisyys sinua kohtaan juuri tilannetta paranna. Mutta Jumala näkee sinun sydämeesi ja tietää sinun tuskasi. Hän näkee, kuinka kärsivällisesti sinä suhtaudut tyhmien ihmisten ikäviin puheisiin ja hiljaa kestät kaiken. Sinusta leviää Kristuksen tuoksu ympäristöön. Olet siinä vihamiesten keskellä Kristuksen kaltainen ja hänen armollisuuttaan säteilevä ihminen. Heidän pahat puheensa osuvat sinuun aika ajoin kuin tikarit, kuin naulat, jotka kerran lävistivät myös sinun rakkaan Vapahtajasi. Mutta sinun suurin kunniasi onkin olla hänen näköisensä.

Kerran sinä saat palkan. Kerran sinä saat täyden hyvityksen. Kerran kaikki vääryydet oikaistaan ja sinun oikeutesi loistaa kuin keskipäivän aurinko.

Sinun aurinkosi ei enää laske eikä kuu katoa, sillä Herra on sinun ainaisena valonasi. Sinun murhepäiviesi luku on täyttynyt. Jes.60:20.