sunnuntai 19. toukokuuta 2019

Sinun sielusi talvi

Monia vaivaavat tänä päivänä erilaiset lapsuuden traumat. Monia on kohdeltu väkivaltaisesti, monet ovat kokeneet hylkäämistä. Kaikilla ei ole mitään erityisen dramaattista kerrottavaa, heidän sieluunsa vain on tarttunut lapsuuden kylmyys. Sinne on ikäänkuin jäänyt pysyvä talvi. Kylmät viimat puhaltavat aina, tyly ilmasto vallitsee, kielteinen ja pessimistinen asenne elämään hallitsee kaikkea.

Tällainen jääkausi ihmisen sielussa voi ilmetä monin tavoin, tulla erilaista psyykkistä oireilua, masennusta ja itsetuhoisuutta. Mutta voi tulla myös vaistomaista toisten kiusaamista ja yritystä selvitä kaikista ongelmista toisiin kohdistuvan kontrollin kautta, joka voi johtaa henkiseen painostamiseen ja väkivaltaan, kuten kiusaamiseen. Silloin ihminen omaksuu saman henkisen ilmaston, jonka peri vanhemmiltaan.

Sinun on kuitenkin hyvä tiedostaa selvästi, että voit valita. Voit päättää, että et jatka vanhempiesi perintöä. Voit päättää, että jääkausi sinun sydämessäsi tulee sulamaan. Voit antaa niin elämäsi Herran Jeesuksen käsiin ja Jumalan johdettavaksi, että sieluusi saapuu kevät. Jos ylläoleva on edes osaksi totta sinun kohdallasi, Kristus on omiaan hoitamaan sinun sieluasi. Kun luovutat itsesi hänen käsiinsä, kevät tulee vääjäämättä elämääsi ja kaikki virkoaa. Sielussasi alkavat puhaltaa lempeät tuulet, kukat alkavat kukkia, vesi solista, linnut laulaa.

Ota käteesi Raamattu ja ala lukea sitä. Ime itseesi elämän eliksiiriä – Jumalan sanaa. Käänny rukouksessa Jumalan puoleen ja luovuta elämäsi talvi hänen käsiinsä – kaikki hylkäämiset, pettymykset, ihmisten tylyys, oma voimattomuutesi. Anna hänen vahvojen käsivarsiensa nostaa sinut syliinsä ja kantaa sinua. Sinä saat päästä virvoittavien vesien ääreen, sinä saat päästä lepoon ja rauhaan. Sano hänelle: ”Herra Jeesus, tulen sinun tykösi, annan elämäni jääkauden sinun sulatettavaksesi. Pelasta minut tämän hyytävän talveni keskeltä ja tee minusta sinun opetuslapsesi, iloinen ja elämänhaluinen, onnellinen Kristuksen seuraaja!”

Totisesti, hän on kykenevä pelastamaan sinut. Luota häneen.