perjantai 8. maaliskuuta 2019

Hän näkee sinut

Hän näki, että opetuslapsilla oli täysi työ soutaa vastatuuleen. Mark.6:48.

Vaikeuksien yllättäessä saatamme hätääntyä. Koemme, että rukoilemisesta ei ole hyötyä. Ehkä olet juuri tänään ongelmissa? Ehkä juuri nyt soudat vastatuuleen? Tuntuuko apu olevan kaukana?
Ylläoleva raamatunkohta vihjaa meille, että Jeesus näkee tilanteemme. Häneltä ei meidän vastoinkäymisemme ole salassa. Hän tietää, mitä ongelmia meillä on. Hän aikoo myös tulla luoksemme ja tarjota konkreettista apua.

Mutta Herra näki heidän ahdinkonsa ja kuuli heidän avunhuutonsa. Hän muisti liittonsa ja armahti heitä, osoitti suuren laupeutensa. Ps.106:44-45.

Jeesuksen huomio kiinnittyy paitsi ahdinkoomme, myös uskoomme. Hän vaikuttaa olevan jopa enemmän kiinnostunut uskostamme kuin olosuhteistamme.

Kun Jeesus näki heidän uskonsa, hän sanoi: ”Ystäväni, sinun syntisi on annettu anteeksi.” Luuk.5:20.

Olipa ongelmamme mikä tahansa – yksinäisyys, sairaus, työttömyys, velat – kannattaa laittaa uskonsa näkyville eikä piilottaa sitä. Kannattaa tunnustaa, että ongelmia on ja ne ovat useinkin omaa syytä. Kannattaa myöntää, että elämässä ei ole hurraamista. Kun kaikenlainen epärehellisyys, oma lipsuminen ja jopa synti tuodaan valoon, se voi johtaa läpimurtoon. Tärkeää on, että Jeesus näkee, missä mennään. Tärkeää on, että elämän vaikeuksissa käännytään hänen puoleensa, jolla on ratkaisu tilanteeseen kuin tilanteeseen.

Herra puolustaa kansaansa, hän säälii palvelijoitaan, kun hän näkee, ettei heillä enää ole voimaa, että he ovat uupuneita, niin suuret kuin pienet. 5.Moos.32:36.

Rohkeasti siis tuulta päin. Jeesus näkee sinut. Hänellä on kaikki valmiudet auttaa. Hän on voimallinen. Tie pimeydestä valoon voi olla kahden sanan takana: ”Jeesus, auta!”. Pääsy myrskystä tyveneen voi vaatia vain lyhyen rukouksen: ”Herra, armahda!”

Älä siis pelkää, vaan ota vastaan rauha sydämeesi. Kaiken taistelun keskellä se on varattuna sinulle tänään.