lauantai 8. kesäkuuta 2019

Teoissa usko tulee todeksi

Joitakin aikoja sitten olin vielä työtön.Työttömille aina korostettiin, että ei kukaan tule kotoa hakemaan. Pitää olla itse aktiivinen työnhakija. Samoin on monen muun asian kanssa. Jos haluat puolison, ei kukaan tule kotoa hakemaan. Jos haluat itsellesi sydänystävän, ehdokas harvemmin ilmestyy ovellesi kysymään ”oltaisko ystäviä?”

Niin on uskonelämässäkin. Jos haluat löytää oman palvelutehtäväsi, armoituksesi ja kutsumuksesi, ei auta odottaa, että enkeli saapuu ilmoittamaan siitä sinulle. Jos haluat jotakin, sinun tulisi olla aktiivinen. Rukouskin on jo aktiivinen teko. Jumalan kasvojen etsiminen vaatii omaa aloitetta. Jumalan sanakaan ei uskossa sulaudu meihin, jos emme avaa Raamattuamme. Jos haluamme kasvaa uskossa, meidän tulisi toimia jotenkin. Niin kuin ruumis ilman henkeä on kuollut, niin on uskokin kuollut ilman tekoja. Jaak.2:26.

Rohkaisen siis sinua toimimaan, lähtemään liikkeelle. Tuo uskosi ulos kuorestaan ja tuo se näkyville. Anna sen olla tekoja. Eikö meidän isämme Abraham osoittautunut vanhurskaaksi tekojensa perusteella, kun hän vei poikansa Iisakin uhrialttarille? Huomaat, että usko vaikutti yhdessä hänen tekojensa kanssa, teoissa usko tuli todeksi. Jaak.2:21-22.

Minkälaista tekoa sinun uskosi todeksi tuleminen odottaa tänään? Minkälaista liikahdusta Jumala odottaa sinulta voidakseen tehdä sinun hyväksesi ihmeen? Hyvä lopputulos on usein yhteistyötä Jumalan kanssa. Pelkkä oma toiminta ja itseensä luottaminen voi olla epäuskoa Jumalaa kohtaan, pelkkä usko ilman tekoja taas haihattelua. Kannustan siis sinua tänään sanomalla, että on mahdollista löytää tasapaino ja edetä uskon tekoihin. Ehkä sinun pitää tänään hautoa jotakin ideaa mielessäsi? Ehkä sinun pitää vain nostaa kätesi kiitokseen ja saat nousta hengen siiville? Ehkä sinun pitää olla linnunpoika, joka avaa suunsa ja ilmaisee nälkänsä?

Ehkä tänään on se päivä, kun uskallat nojata täysillä Hyvän Paimenen syliin?