torstai 6. kesäkuuta 2019

Hakeudu pois huonosta seurasta

Älkää eksykö! ”Huono seura hyvät tavat turmelee.” 1.Kor.15:33.

Oletko koskaan miettinyt, miksi hengailet tiettyjen ihmisten seurassa, vaikka et pidä heistä? Sinusta tuntuu, että he ovat sinulle huonoa seuraa, mutta et vaan osaa vetäytyä heistä kauemmaksi. Heidän puheensa ovat maallisia, heidän harrastuksensa huonoja, he kuluttavat alkoholia ja he huokuvat samaa pintavaahtoa, jota tv pursuaa.

Haluan rohkaista sinua vetäytymään huonoista ystävistä kauemmaksi, sillä et ehkä voi saada uusia ja parempia ystäviä ennen kuin luovutat pois vanhat kaverisi. Sinun tulee tehdä tietoinen päätös: ”minä haluan viettää aikaa niiden kanssa, jotka kuulevat Jumalan sanan ja sen mukaan tekevät” (Luuk.8:21).

Et voi tehdä tyhjäksi Raamatun sanaa, joka varoittaa huonosta seurasta. Myös sukulaiset voivat olla huonoa seuraa (enkä nyt tarkoita puolisoa tai alaikäisiä lapsia). Ei sinun tarvitse ketään kohtaan töykeä olla, mutta sinun tulee tiedostaa, että voit rakastaa heitä kauempaakin. Voit vaikka ottaa heitä rukouksiisi enemmän. Myös tv-kasvot voivat edustaa ”huonoa seuraa” – älä siis vietä liikaa aikaa ruutua tuijotellen.

Jätä kaikki huono seura ja keskity oikeisiin henkilöihin, Jumalan lähettämiin ystäviin, todellisiin veljiin ja sisariin. Vain sillä tavalla voit täyttää oman kutsumuksesi ja päästä eteenpäin Jumalan suunnitelmissa.

Rakas ystävä, älä ota esimerkkiä pahasta, vaan hyvästä. Joka tekee hyvää, on Jumalasta, mutta se, joka tekee pahaa, ei ole Jumalaa nähnyt. 3.Joh.1:11.