perjantai 21. kesäkuuta 2019

Murretun sinetin siunaus

Armon hetkellä minä vastaan sinulle, pelastuksen päivänä minä autan sinua. Jes.49:8.

Oletko saanut kokea Jumalan hyvyyden hetkiä? Hänen ilmestymistään? Millaisia elämän käännekohtia olet saanut kokea? Ymmärrämme, että Jumala on hyvä ja hyvyytensä ei muutu:

Jokainen hyvä anti ja jokainen täydellinen lahja tulee ylhäältä, taivaan tähtien Isältä, jonka luona ei mikään muutu, ei valo vaihdu varjoksi. Jaak.1:17.

Mutta Jumala on myös luonut ajan, suunnitellut meidän elämämme, sen tasaiset jaksot ja sen käänteet. Kun Raamatun näyissä puhutaan kirjakääröstä, silloin yleensä on kyseessä Jumalan suunnittelema tulevaisuus. Kun käärö avataan, se tarkoittaa Jumalan suunnitelmien esiin tulemista ja historian toteutumista sellaisena kuin se on taivaassa kirjoihin kirjoitettu jo etukäteen. Sinettien murtaminen tarkoittaa niitä erityisiä käännekohtia, jolloin jokin uusi asia vyöryy esiin, uusi aikakausi ja uusi jakso alkaa. Jumala on kuin taideopettaja, joka antaa oppilaalleen tyhjän taulun, maalit ja värit, myös aiheen. Lopputulos on onnistunut, jos se vastaa Opettajan toiveita.

Niinpä haluan tänään rohkaista sinua: Jumala on kirjoittanut kirjaansa sinun elämäsi kulun pääpiirteet jo ennalta ja hän on sinetöinyt ne. Kun aika tulee, sinetit murretaan ja uudet asiat vyöryvät sinun elämääsi. Voit luottaa, että Jumalalla on hyvät suunnitelmat sinua varten, sillä hän on luvannut: Minulla on omat suunnitelmani teitä varten, sanoo Herra. Minun ajatukseni ovat rauhan eivätkä tuhon ajatuksia: minä annan teille tulevaisuuden ja toivon. Jer.29:11.

Haluan herättää sinussa toivon tänään. Haluan kertoa sinulle, että sinun elämäsi tasapaksuus, tylsyys, tapahtumaköyhyys, puuduttava arkisuus, työn ja raadannan ja vaikeuksienkin sävyttämä harmaa arki väistyy ja sinun elämääsi tulee uusia asioita ja ihmisiä, uusia suunnitelmia ja näköaloja, sillä Herra avaa sinun elämäsi seuraavan sinetin ja sinä saat virkistyä, uudistua, sinä saat innostua ja herätä uuteen elämään. Sinä saat puhkaista kuoresi rikki, vaihtaa nahkasi, kasvaa uudelle tasolle, levittää siipesi ja nousta lentoon, mennä voimallisesti eteenpäin. Sinä saat elämääsi iloisia yllätyksiä. Olet kuin janoinen, joka saa vihdoinkin juoda. Tapahtuu jotakin ennalta arvaamatonta ja sinä saat siunauksia, joista et edes ole uneksinut. Niinpä Henki lupaa sinulle tänään:

Tästä lähtien minä ilmoitan sinulle uusia asioita, tallessa pidettyjä, sellaisia, joita et tiennyt. Jes.48:6.