torstai 20. kesäkuuta 2019

Onnellisuuden salaisuus

Meillä jokaisella on varmasti kokemuksia rukousvastauksista ja Jumala on ilmestynyt eri tavoin elämämme käännekohdissa. Meillä kaikilla on myös vastaamattomia rukousaiheita, pitkäaikaisiakin pyyntöjä, joihin emme ole saaneet vastausta. On suorastaan tyypillistä, että jokaisella uskovalla on jokin kipeä asia, joka odottaa Jumalan vastausta. Voimme siis kysyä: ”Olisinko onnellinen, jos saisin vastauksen jokaiseen pyyntööni?” Uskallan vastata tähän: ”En olisi!”

Meidän uskonelämämme ja jumalasuhteemme ei voi levätä yksin sen varassa, kuinka hyvin Jumala meitä palvelee, vaan uskon tulee olla vuorovaikutusta, jossa mekin palvelemme Herraa. Te olette ystäviäni, kun teette sen minkä käsken teidän tehdä. Joh.15:14.

Jumala myös pyytää meiltä asioita ja meidän onnellisuutemme ja hengellinen kasvumme riippuu siitä, miten hyvin onnistumme tekemään Jumalan tahtoa, tottelemaan, kun Kristus meiltä jotakin pyytää. Pyyntönsä hän esittää Jumalan sanassa. Olisi väärin jäädä odottamaan henkilökohtaisia ilmestyksiä ja henkilökohtaista Kristuksen kohtaamista joka kerta, kun on kysymyksessä Jumalan tahdon tekeminen. Toki hän ilmestyy aika ajoin. Hän ilmestyy meille joskus unessa, joskus profeetallisen sanan kautta, joskus hän puhuu meille sisimmässämme Henkensä kautta. Mutta yleensä hän puhuu meille sanansa kautta ja on hyvä oppia kuuntelemaan sitä ja elämään opetuslapseudessa. Opetuslapsi on sellainen henkilö, jossa sana tuottaa kuuliaisuuden hedelmää. Opetuslapsi on sellainen, joka käytännössä toteuttaa sanan tekoina eikä pelkästään kuuntele sitä (Jaak.1:22).

Rohkaisen siis sinuakin – itseni lisäksi – tekemään, mitä Herra pyytää. Ei ole aina helppoa antaa anteeksi, vaikka tietääkin, että se on Herran tahto. Ei ole aina helppoa antaa vähistä rahoistaan, vaikka tietääkin, että se on Jumalan tahto. Ei ole aina helppoa varata aikaa Raamatun lukemiselle ja rukousalttarilla viipymiselle kiireen keskellä. Ei ole aina helppoa valvoa ja rukoilla, kun väsymys painaa. Ei ole aina helppoa elää sovinnossa lähimmäisten kanssa, edes oman puolison ja lasten kanssa. Ihmisenä eläminen on suuri haaste meille kaikille ja kristillisen uskon mukaan eläminen on haasteista suurin. Voimme levätä Jeesuksen Golgatan uhrin vankkumattomalla perustuksella, mutta Raamattu kehottaa myös: pyrkikää pyhitykseen, sillä ilman sitä ei kukaan ole näkevä Herraa. Hepr.12:14. Ymmärrän niin, että pyhitys on samaa kuin hengellinen kasvu, jossa pääsemme opetuslapseuteen ja aikaa myöten aikuiseen uskoon.

Rohkaisen sinua siis tulemaan onnelliseksi. Onnellisin ihminen on silloin, kun hän on löytänyt elämän tarkoituksen eli oppinut elämään opetuslapsena, tullut tietoiseksi omasta kutsustaan ja antautunut palvelemaan Herraa kaikesta sydämestään, mielestään ja voimastaan (Mark.12:33).