sunnuntai 9. kesäkuuta 2019

Se on sinun valintasi

Minä olen pannut teidän valittavaksenne elämän ja kuoleman, siunauksen ja kirouksen. Valitkaa siis elämä, että te ja teidän jälkeläisenne saisitte elää. 5.Moos.30:19.

Tämä sanan kohta todistaa meille eräästä elämän tärkeästä näkökohdasta: se on sinun valintasi. Sinun omat päätöksesi vaikuttavat sinun elämäsi kulkuun. Ei kukaan pakota sinua elämään kurjaa elämää. Jumalan ihmiselle ei ole ”huonoa tuuria”. Elämän onnettomuudet voivat tulla kutsumatta, mutta sikäli kuin olemme valinneet uskon tien ja rakentaneet elämäämme Kristus-kalliolle, emme joudu perikatoon minkään onnettomuuden tähden. Jumala on varannut meille voiman kestää.

Haluan siis rohkaista sinua tänään varaamaan aikaa rukoukseen. Kannattaa uhrata aikaa siihen, että hiljentyy Herran edessä ja vie sydämensä taakat Jumalalle. Rukousalttarilla on se paikka, jossa ihminen voi tankata sisäänsä hengen voimaa. Haluan myös rohkaista sinua ottamaan tänäänkin Raamatun käteesi ja lukemaan siitä luvun tai pari. Ei mikään niin valaise sydämemme pimeyttä ja huojenna murheitamme kuin Jumalan elävä ja pysyvä sana. Jumalan sana on myös leipää, joka ravitsee. Se on totuuden valoa ja ruokaa. Jumala puhuu meille hiljaisuudessa, kun olemme kahden kesken hänen kanssaan ja kuuntelemme, mitä sanottavaa hänellä on.

Jumala on kaikkien hyvien lahjojen antaja. Häneltä saamme kaiken ulkonaisen: toimeentulon, elatuksen ja vaatteet, puolison ja lapset, mahdollisuuden työn tekemiseen ja lepäämiseen. Siksi haluan rohkaista sinua tänään antamaan Jumalalle vastalahjaa. Jumala haluaa olla vuorovaikutuksessa ihmisten kanssa. Hän siunaa jokaista, joka antaa hänelle vastalahjaksi aikaansa ja varojansa, lahjojansa ja voimiansa. Antakaamme siis hänelle vähästämme (tai paljostamme) ja hän siunaa iloista antajaa. Antakaamme hänelle aikaamme (joutilaisuudestamme tai kiireestämme) ja hän siunaa meitä ”rikkautensa mukaisesti”. Olkaamme Herran palvelijoita ja etsikäämme tapoja palvella toisia. On aina oikeanlaista jumalanpalvelusta, jos asetamme itsemme toisten palvelijoiksi.

Samalla tavalla kuin voin itse päättää, annanko omastani, voin myös itse päättää, uskonko vai elänkö epäuskossa. Voi, kuinka hienoa, että en ole sokeiden kohtalon voimien armoilla, vaan voin itse päättää! Kiitos Herralle, voin olla kiitollisin sydämin siunauksen tien kulkija.

Loppujen lopuksi siinä on kysymys omasta valinnasta, omista päätöksistä. Joskus voimme kokea, että en pysty, ei ole aikaa, ei ole rahaa, ei ole ystävien tukea, ei ole voimia, ei ole juuri sitä, mitä tarvitsisin. Mutta totuus tekee vapaaksi, Jumalan Poika tekee vapaaksi, hänen nimensäkin on vapauttaja (Vapahtaja). Rimpuilkaamme siis siihen vapauteen, joka on meille luvattu. Ottakaamme haltuumme se elämän pelikenttä, se ”Luvattu maa”, jonka Jumalan sana meille lupaa.
Pyrkikäämme vapauteen ja uskon rikkauksien omistamiseen kaikesta sydämestämme ja Jumala antaa niitä meille. Jumalan loputtomat voimavarat on luvattu meille. Uskon ihmiselle on mahdollista mikä vaan.

Kestän kaiken hänen avullaan, joka antaa minulle voimaa… Minun Jumalani on Kristuksen Jeesuksen tähden antava teille taivaallisen kunniansa rikkaudesta kaiken, mitä tarvitsette. Fil.4:13,19.