maanantai 1. huhtikuuta 2019

Viisauteen ja voimaan

Me olemme havainneet, että tämä mies on tuhoisa kuin rutto. Ap.t.24:5.

Joskus ihmisten mielipiteen voi kääntää vastakohdakseen ja löytää totuuden. Aina emme voi suoralta kädeltä tietää, onko jokin väite tosi vai valhe. Tarvitsemme ns. tervettä arvostelukykyä. Joskus ei sekään riitä, vaan tarvitsemme ilmestystietoa. Pyhä Henki voi näyttää meille asioita, joita emme näe luonnollisin silmin ja kertoa meille totuuksia, joita emme käsitä, vaikka omaisimmekin terveen arvostelukyvyn.

Paha ihminen ei erota oikeaa väärästä. Joka Herraa etsii, näkee asiat oikein. Sananl.28:5.

Hyvä moraali ja kristillinen elämäntapa yhdistettynä jatkuvaan rukouselämään ja sanan tutkimiseen on hyvä pohja asioiden näkemiselle oikeassa valossa. Jos kuljemme pahaa tietä, emme voi tulla viisaiksi.

Niinpä haluan rohkaista sinua, joka olet uskossa ja haluat ymmärtää ympärilläsi tapahtuvia asioita, arvioida läheisiäsi ja kaikkia ihmisiä oikein: Harrastetaan hyvän tekemistä, luetaan paljon Raamattua, eletään rukoillen. Muistetaan, että oikotietä ei ole, vaan asioiden hyväksi tulee nähdä vaivaa. Myös epäonnistumiset täytyy ottaa vastaan ja silloin on vain otettava opiksi ja mentävä uskossa ja toivossa eteenpäin. Kun kurotamme kasvuun, joudumme kokemaan kasvukipuja.

Viisaus ei ole syntymälahja kenenkään kohdalla. Viisaaksi tuleminen on vaikea haaste myös uskovalle. Loppujen lopuksi on armoa, jos ymmärtää näkymätöntä todellisuutta. On armoa, jos sillä ymmärryksellä ja viisaudella voi tukea toisia. Jos voi omistaa ”viisauden ja ilmestyksen hengen”, voi myös olla valmiimpi palvelemaan. Tämä kaikki on sinun ulottuvillasi.

Kuuletko Jumalan kutsun: ”Astu tänne ylemmäksi. Minä tahdon kasvattaa sinua, että sinusta tulisi käyttökelpoinen minulle. Älä pelkää, vaan ole rohkea. Pukeudu Hengen voimaan ja Jumalan viisauteen, Kristuksen tuntemisen täysi-ikäisyyteen. Katso, minun armoitukseni on luja, vahva ja varma. Minun voiteluni on sinun päälläsi ja Pyhän Henkeni uskollinen läsnäolo on kanssasi jokaisella askeleella. Ole siunattu, lapseni! Mene eteenpäin Herran Hengen voimassa – epäröimättä!”