keskiviikko 10. huhtikuuta 2019

Uskoa opetellen

Ilman uskoa ei kuitenkaan kukaan ole Jumalan mielen mukainen. Hepr.11:6.

Joudun tunnustamaan, että olen ollut uskovainen vuosikymmeniä, mutta uskoni on silti jäänyt heikoksi. Koen uskon todellisuudessa elämisen vaikeaksi. Olisi paljon helpompaa järkeillä kaikkea ja tehdä omia ratkaisuja kuin odottaa aina Herraa ja etsiä hänen tahtoaan. Kun tiedän oman tahtoni, ei aikaa mene Jumalan tahdon selvittämiseen. Olen kärsimätön ja haluan asioiden sujuvan ja päätöksien syntyvän nopeasti. Kaipaan elämääni ihmeitä, mutta en oikeastaan millään yllä uskomaan niihin.

Usko on minulle vaikea asia. Tarvitsen uskossa kasvamista. Kaipaan oppia uskomaan. Tarvitsen uskoa sellaisena Jumalan lahjana, joka toimii ja on elävää – voimallistakin. En halua jäädä johonkin luovuttamisen tilaan, ”tämä nyt on tätä”- asentoon. Haluan mennä eteenpäin, haluan kasvaa, haluan tulla Jumalan ihmiseksi. Olen jo eläkeläinen, mutta koen, että jokainen elämäni päivä on uusi mahdollisuus päästä lähemmäksi tavoitetta. En halua asettua paikalleni ja ajatella ”ei tämä tästä enää muuksi muutu”. En halua tulla ihmiseksi, joka on ulkonaisesti hurskas, mutta kieltää uskon voiman (2.Tim.3:5).

Olen havainnut, että on uskon ihmisiä ja epäuskon ihmisiä. On uskon ajatuksia ja epäuskon ajatuksia. Teen siis valintoja ja kuuntelen niitä julistajia, jotka puhuvat uskosta ja uskon pohjalta. Kun voin valita, minkälaista ajatusvirtaa suosin, valitsen uskon ajatukset. On suljettava pois epäuskon ajatukset, joita tulvii vastaan. On otettava joka päivä annos vastalääkettä epäuskon virusten torjumiseksi, toisin sanoen luettava Raamattua:

Kuulkaa minua, te jotka tavoittelette vanhurskautta ja etsitte Herraa! Katsokaa sitä kalliota, josta teidät on lohkaistu, sitä kaivosta, jonka uumenista teidät on louhittu. Jes.51:1.

Raamatusta löytyy niin paljon kuvausta uskon todellisuudesta. Siellä kerrotaan, miten menneet sukupolvet ovat eläneet uskoaan todeksi. Samalla voi muistella omia kokemuksiaan ja käsittää, mitä ihmeitä Jumala onkaan tehnyt hyväkseni elämäni aikana. Kun katson näitä Jumalan ihmeitä, voin uskoa hänen tekevän uusiakin ihmeitä, kun tilanne niin vaatii. Paavali kehotti Timoteusta: Harjoita itseäsi oikeaan uskoon. 1.Tim.4:7.

Voin siis sanoa itselleni ja rohkaista sinuakin: Älä luovuta. Älä anna periksi uneliaisuuden hengelle. Torju maailman henki, sulje korvasi paholaiselta, joka aina kuiskii ”onko Jumala todellakin sanonut?” (1.Moos.3:1) Epäusko tulee vastaan kaikkialla, älä mukaudu siihen, vaan taistele vastaan. Tämä päivä on mahdollista elää uskossa, uskon mukaan, uskon ihmisten kanssa, uskon perustajaa ja täydelliseksi tekijää seuraten (Hepr.12:2).

Kansa sanoi: ”Aamen!”, ja ylisti Herraa. 1.Aik.16:36.