maanantai 15. huhtikuuta 2019

Takaiskut voitoksi

Mutta me tiedämme, että kaikki yhdessä vaikuttaa niiden parhaaksi, jotka Jumalaa rakastavat, niiden, jotka hänen aivoituksensa mukaan ovat kutsutut. Room.8:28 KR38.

Ilmaisu ”kaikki yhdessä” tarkoittaa, että myös elämämme takaiskut, epäonnistumiset, vaikeudet, laaksonpohjat, pimeät hetket, sairastumisetkin ja muut vastoinkäymiset toimivat lopulta elämämme suuressa kokonaisuudessa samaan suuntaan – Jumalan päämäärän ja suunnitelman toteutumiseen.

Joku voi kokea raskaasti seurustelusuhteen katkeamisen ja surra sitä pitkään. Mutta ”se oikea” ei ehkä koskaan olisi voinut ilmestyä ilman tuon suhteen katkeamista. Näin jokin raskas asia voi toimia Jumalan suunnitelmassa parhaaksemme. Entä sairaus? Moni on solminut hyviä ja kestäviä ihmissuhteita sairaalassa ja saanut kokea Jumalan hyvyyttä ja uskollisuutta toipumisessaan. Tiedänpä eräänkin potilaan, joka löysi tulevan puolisonsa sairaalan henkilökunnan joukosta. Näin jotkin hyvät asiat elämässämme eivät tapahdu sairaudesta tai tapaturmasta huolimatta, vaan juuri niiden kautta.

Elämää voi verrata vuoristossa vaeltamiseen. Kun olemme päässeet yhdelle huipulle ja näemme kaukana uuden, vielä korkeamman huipun, joudumme kapuamaan vuorelta alas ja kulkemaan ”pimeän laakson” kautta ensin. Sen jälkeen on taas vastamäki, entistä pahempi.

Ei siis kannata arvioida omaa tulevaisuuttaan minkään yksittäisen takaiskun tai vaikeuden takia. Illalla on vieraana itku mutta aamulla ilo. Ps.30:6. Jos olet tänään koetuksen keskellä, nosta katseesi, usko parempaan huomiseen, sillä Jumala on voimallinen kääntämään sinun koettelemuksesi voitoksi. Englanniksi sanotaan ”You are in it to win it!” Et voi tietää, mitä hyvää Jumala on varannut sinulle sen ongelman kylkiäisenä, jonka keskellä kamppailet juuri nyt. Ota siis uskon asenne ja luota Jumalaan – hänellä on hyvät ajatukset sinua kohtaan ja hänen suunnitelmansa on kokonaisuus, joka johtaa sinut voittoon. Sinä saat vielä riemuita siitä, mitä hän tekee sinun hyväksesi.

Tämä on osa ristin tien suurta siunausta. Kun olemme osallisia vaikeuksista, kärsimyksestä ja vihollisen hyökkäyksistä, me samalla voimme olla luottavaisia, sillä ristin tie vie aina voittoon. Jeesus on kulkenut edeltä ja on suuri etuoikeus saada olla osallinen hänen kärsimyksistään. Kaikki kärsimykset, joita sielunvihollinen onnistuu meille aiheuttamaan, ovat uskoville Jeesuksen seuraajille osallisuutta Kristuksen ristiin. Ja mehän tiedämme, mikä suuri voitto odottaa – ylösnousemus!

Me riemuitsemme jopa ahdingosta, sillä tiedämme, että ahdinko saa aikaan kestävyyttä, kestävyys auttaa selviytymään koetuksesta ja koetuksesta selviytyminen antaa toivoa. Room.5:3-4.