torstai 28. helmikuuta 2019

Jotta seuraisit hänen jälkiään

Armoahan se on, jos joku omassatunnossaan Jumalaan sidottuna joutuu syyttömästi kestämään kärsimyksiä. 1.Piet.2:19.

Muistamme, kuinka Kain tappoi Abelin – täysin viattoman veljensä. Tänäänkin tapahtuu kaikenlaisia väkivallan tekoja ja uhreista viattomimpia ovat syntymättömät lapset. Raamattu kertoo myös Joosefista, joka joutui vankilaan tekaistujen syytösten takia. Daavid joutui Saulin vainon kohteeksi, vaikka ei ollut mitenkään ansainnut huonoa kohtelua. Näitä esimerkkejä löytyy Raamatun sivuilta paljon. Mutta ymmärrämmekö näihin sisältyvän opetuksen? Kun itse joudumme vääryyden kohteeksi, nostammeko heti metelin vai käymmekö saman tien kostamaan?

Mitä erinomaista siinä on, jos te kestätte silloin, kun teitä kuritetaan tehtyänne väärin? Jos te sen sijaan kestätte silloin, kun joudutte kärsimään tehtyänne oikein, se on Jumalalta teille tulevaa armoa. Sillä siihen teidät on kutsuttu. Kärsihän Kristuskin teidän puolestanne ja jätti teille esikuvan, jotta seuraisitte hänen jälkiään. 1.Piet.2.20-21.

Tämä on se koetus, joka punnitsee, olemmeko tosi kristittyjä. Jos hengellinen kasvumme on kesken, emme kestä koetusta, mutta saatamme kyllä kasvaa siinä kurimuksessa, johon joudumme. Ehkä seuraavalla kerralla jo suoriudumme paremmin?

Niinpä haluan rohkaista sinua, joka kärsit syyttömästi. Me joudumme näihin koettelemuksiin vääjäämättä. Emme kasva hengellisesti, jos meitä aina vain paapotaan ja hemmotellaan. Meidän olisi opittava hengessä vaeltamista ja lihan tekojen kuolettamista hengen kautta (Vrt. Room.8:13). Tämä kasvu huipentuu siihen, että kykenemme seuraamaan Herraa ristin tiellä silloinkin, kun meitä aiheettomasti syytetään.

Teitä kohdannut kiusaus ei ole mitenkään epätavallinen. Jumalaan voi luottaa. Hän ei salli kiusauksen käydä teille ylivoimaiseksi, vaan antaessaan teidän joutua koetukseen hän samalla valmistaa pääsyn siitä, niin että voitte sen kestää. 1.Kor.10:13.

Ole siis rohkealla mielellä ja seuraa Herraa hänen askelissaan. Hän vie sinua hengen tietä oman suunnitelmansa mukaisesti. Sinä saat olla hänen opetuslapsensa ja lopulta sinusta tulee hänen näköisensä. Herra ei sinua hylkää, päinvastoin. Hän on lähempänä sinua tässä ahjossa kuin uskotkaan.