perjantai 22. helmikuuta 2019

Onko sinulla rohkaisemisen lahja?

Saulin poika Jonatan tuli sinne hänen luokseen, rohkaisi häntä Jumalan nimessä ja sanoi: ”Älä pelkää!…” 1.Sam.23:16-17.

Tarvitsemme rohkaisua kaikkina elämämme päivinä, mutta tarvitsemme rohkaisua erityisesti elämämme vaikeina hetkinä. Daavid sai rohkaisua Jonatanilta. Daavid oli masentunut ja lupaukset kuninkuudesta olivat jääneet taka-alalle ja epäusko hiipi Daavidin sydämeen. Mutta Jonatan muistutti, että Daavidista oli määrä tulla kuningas – se oli täysin varmaa. Jonatanin usko vahvisti Daavidin horjuvaa uskoa. Niinpä, kun Saul kuoli, Daavid oli valmis vuorostaan rohkaisemaan muita:

Rohkaiskaa mielenne ja olkaa lujat! Herranne Saul on tosin kuollut, mutta Juudan heimo on voidellut kuninkaakseen minut. 2.Sam.2:7.

On tärkeää oppia rohkaisemaan toisia uskovia, muistuttamaan Jumalan sanan lupauksista, nostamaan masentuneita jaloilleen ja kannustamaan elämän kolhimia ihmisiä. Rohkaisua ja kannustusta tuskin voi olla liikaa. Jotkut hyvin pärjäävät, ylpeät ja ylimieliset ihmiset voivat pitää sellaista tarpeettomana, jopa säälittävänä – surkimuksille ja luusereille varattuna. Kaikki eivät rohkaisua ota vastaan. Mutta me Kristuksen seuraajat tiedämme, kuinka leppymätöntä, armotonta ja häijyä sielunvihollisen viha on – tarvitsemme taistelutovereita, jotka eivät kaveria jätä.

Rohkaiskaa toinen toistanne joka päivä, niin kauan kuin tuo sana ”tänä päivänä” on voimassa, ettei kukaan teistä lankeaisi synnin viettelyksiin ja paatuisi. Hepr.3:13.

Rohkaiseminen mainitaan Raamatussa hengen armolahjana: Palvelutehtävän saanut palvelkoon, opetustehtävän saanut opettakoon, rohkaisemisen lahjan saanut rohkaiskoon. Room.12:7-8.

Onko sinulla ehkä rohkaisemisen lahja? Sinun pitää vaalia sitä, harjaannuttaa itseäsi määrätietoisesti rohkaisemisen lahjan käyttämiseen. Pyhän Hengen kaste tai jonkin armolahjan saaminen ei vielä tee meistä sellaisenaan käyttökelpoisia. Tarvitaan myös harjaantumista, kokemusta, oman lahjansa kehittämistä. Se kaikki lähtee oman lahjansa arvostamisesta. Paavali kehotti Timoteusta, että puhaltaisit täyteen liekkiin Jumalan armolahjan (2.Tim.1:6). Haluan sanoa sinulle profeetallisesti, että olet pärjännyt hyvin tähän asti, mutta vielä on kasvun varaa.

Niinpä Jumalan henki haluaa ilmoittaa sinulle tämän: ”Minä olen varannut sinulle uuden manttelin, joka kuvaa suurempaa voitelua, mutta en voi pukea sitä vielä päällesi, sillä se on sellaista kokoa, että et vielä ole kasvanut kantamaan sitä. Sinun tulee kasvaa palvelutehtävässäsi. Kun sinä kasvat, eräänä päivänä minä puen sinua uuteen voimaan ja sinä saat kirkastaa minun nimeäni voimallisemmin kuin ennen.”