keskiviikko 6. helmikuuta 2019

Jumalan armon muistokivet

Tämän jälkeen Samuel otti kiven ja asetti sen Mispan ja Senin välille. Hän antoi kivelle nimen Eben-Eser, Avunkivi, sanoen: ”Tähän asti Herra on auttanut meitä.” 1.Sam.7:12.

Elämässä on tilanteita, jolloin meidän on tuotava kiitoksemme Jumalalle ja tunnustuksemme Herralle siitä, että olemme saaneet häneltä korvaamatonta apua. Jos emme näin tee, olemme kiittämättömiä. Sellainen olisi mitä selvin epäuskon merkki ja emmehän halua olla epäuskoisia…?

Onko sinun elämässäsi tullut vastaan tilanteita, jolloin olet halunnut pystyttää ”avun kiven”? Mitä sellaisia etappeja sinun elämässäsi on, joita haluat erityisesti muistella? Millä tavalla Herra on menneinä päivinä ilmestynyt sinun elämässäsi?

Näitä käännekohtia ja Jumalan ilmestymisiä on jokaisen uskovan elämässä. Jumalan armo on näet ilmestynyt pelastukseksi kaikille ihmisille (Tit.2:11). Nyt on aiheellista sinun ja minun muistella niitä armon osoituksia, joita olemme kokeneet matkan varrella, ja pitää mielessämme Jumalan hyvyys. Se ei ole ollut teoreettista evankeliumia, jotakin kaunista sanahelinää, vaan todellista: sillä evankeliumi ei tullut teidän luoksenne vain sanoina vaan myös Pyhän Hengen voimana, kun me täynnä varmuutta sitä julistimme. 1.Tess.1:5.

Jos on syytä, voimme vielä tänäänkin hengessä pystyttää Avunkiven ja sanoa ”tähän asti on Herra meitä auttanut – kiitetty olkoon Herran nimi!”

Voimme olla varmoja, että hänen uskollisuutensa kestää ja hänen armonsa on meidän apunamme joka päivä tästä eteenpäinkin. Herra ei hylkää omiaan, ei hän jätä kansaansa. Ps.94:14.