torstai 13. elokuuta 2020

Sitä ei rahalla saa

Monet lukijani ovat varmastikin huomanneet, että en puhu minkään seurakunnan nimissä, en edusta mitään kirkkokuntaa, en kirjoita minkään kristillisen järjestön laskuun enkä oikein edes edusta itseäni. Ainoa taho, jota haluan edustaa ja jonka nimissä puhun, on Jeesus Kristus, kirkkauden Herra. Hänen valtakuntansa ilosanomaa haluan kertoa.

Tämä ilosanoma tietysti niveltyy elämään hyvin monella tavalla, se on (sini)punainen lanka elämän kankaassa. Se pitää koossa sitä kudelmaa, jossa on mukana "taidokkaita kerubinkuvia" (2.Moos.21:1). Jos et ymmärrä tätä kielikuvaa, voin sanoa, että se edustaa yliluonnollisen todellisuuden läsnäoloa sinun elämässäsi.

Onko sinun elämäsi sellaista, että siinä on tilaa yliluonnollisille asioille? Yliluonnollinen ei tarkoita epänormaalia. Uskovalle yliluonnollinen on uusi normaali. Emme kuitenkaan askartele paranormaalien ilmiöiden kanssa aivan kuin ne olisivat itsessään jotakin kiinnostavaa. Pidämme huolen siitä, että yliluonnolliset asiat niveltyvät uskoon ja kiinnittyvät Jeesuksen persoonaan, ovat osa evankeliumia. Sillä tavoin eivät pimeyden henkivallat pääse sekaantumaan elämäämme, sillä nekin saavat aikaan yliluonnollisia ilmiöitä. Muistamme hyvin, että Egyptin loitsijat tekivät taikoja siinä missä Mooseskin teki ihmeitä Jumalan voimasta (2.Moos.7:11).

Onhan tosin sekä taivaassa että maan päällä niin sanottuja jumalia, moniakin jumalia ja herroja, mutta meillä on vain yksi Jumala, Isä. Hänestä on kaikki lähtöisin, ja hänen luokseen olemme matkalla. Meillä on vain yksi Herra, Jeesus Kristus. Hänen välityksellään on kaikki luotu, niin myös meidät. 1.Kor.8:5-6.

Haluan siis kehottaa ja rohkaista sinua kiinnittämään sydämesi Jeesukseen niin että hänen verensä puhdistaa sinua koko ajan ja hänen voimansa virtaa sinussa kuin lähdevesi. Pyhä Henki meissä tekee sen mahdolliseksi. Kun elämme Kristus-keskeistä elämää, ei kirjain kuoleta eivätkä kaavat hyydytä. Saamme säilyttää lapsenomaisen innon ja uteliaisuuden vielä aikuisen uskon rinnallakin. Kun Kristus on meidän Paimenemme, emme viehäty maailman asioista, jotka sentään loppujen lopuksi, perin pohjin tarkastellen, ilmentävät sietämättömän paljon onttoutta ja pinnallisuutta.

Kristus toi meille evankeliumin, maailma esittää höttöjä tarinoitaan. Kristus toi meille aidon elämän, maailma tyrkyttää meille keinotekoista draamaa. Kristus toi meille elämän jatkuvuuden, maailma esittää vain scifi-satuja. Maailma yrittää ostaa meidät rahalla, Kristus toi meille sellaista, mitä ei rahalla saa.

Hän on tahtonut antaa heille tiedoksi, miten häikäisevän kirkas on tämä kaikille kansoille ilmaistava salaisuus: Kristus teidän keskellänne, kirkkauden toivo. Kol.1:27.