torstai 16. huhtikuuta 2020

Kun kuolleet luut heräävät

Facebookissa joku kysäisi: ”Millaisia unelmia sinulla on?” – Toivottavasti meidän ei tarvitse kopioida unelmiamme maailmasta, vaan saamme ne Jumalan hengen kautta. Onhan tosin maallisiakin unelmia lupa olla – saamme unelmoida vaikkapa puolisosta ja lapsista. Mutta on tärkeää, että meillä on myös hengellisiä unelmia, sellaisia, joiden pohjana on Jumalan sanan lupaukset. Tällaiset Jumalan tahdon mukaiset unelmat syntyvät niistä siemenistä, joita sydämemme maaperään on kylvetty profeetallisen sanan kautta. Hengellisiä unelmia kutsutaan näyiksi.

Näky on jotakin, joka lähtee helposti kasvuun ja kukkii nopeasti, mutta yhtä helposti kuihtuu pois ja kuolee. Näky voi hautautua ja pysyä elossa mullan alla. Aikaa myöten se alkaa näyttää yhä enemmän kuolleelta. Kun Henki meitä herättelee, voi käydä niin, että meidän näkymme pysyy sitkeästi kuolleessa tilassa. Olemme liian pettyneitä Jumalaan, että uskoisimme enää mihinkään. Jotkut jopa rakentavat teologiaa tähän – ”Ei pidä uskoa mihinkään ihmeisiin tai joutuu pettymään”.

Hesekiel kertoo meille, mitä kuolleille luille voi tapahtua, jos niille saarnataan profeetallista sanaa. Hesekieltä kehotettiin sanomaan niille tämä sanoma: ”Sano profeetan sana näille luille, sano niille: Te kuivat luut, kuulkaa Herran sana! Näin sanoo Herra Jumala näille luille: Minä annan teihin hengen, niin että te heräätte eloon. Minä panen teihin jänteet, kasvatan ympärillenne lihan ja peitän teidät nahalla, ja minä annan teihin hengen, niin että te heräätte eloon. Silloin te tiedätte, että minä olen Herra.” Hes.37:4-6.

Haluan siis rohkaista sinua tänään ja profetoida sinun näyllesi: Sinun unelmasi on tosin joutunut haudatuksi, mutta se ei ole kuollut. Jumalan henki haluaa herättää sinun unelmasi eloon ja toteuttaa sinun näkysi. Hän haluaa todistaa sinulle, että hänen lupauksensa on ’niin ja aamen’. Hän on voimallinen tekemään sen, mitä on luvannut. Hän, joka herättää kuolleet luut, herättää sinunkin näkysi ja tekee siitä totta. Sinä saat nähdä, mitä Jumala tekee, kun sinä annat itsesi hänen käyttöönsä. Sinun kutsumuksesi näkee päivänvalon, sinun lahjasi tulevat käyttöön, sinun armoituksesi tuottaa hedelmää. Ihmiset, jotka ovat epäilleet sinun näkyäsi ja väheksyneet sinua, saavat nähdä Jumalan teot sinun kauttasi. He saavat ihmetellä, mitä Jumala tekee, ja sinä saat loistaa Herran kirkkautta.

Silloin te tiedätte, että minä, Herra, teen sen minkä olen luvannut tehdä. Näin sanoo Herra. Hes.37:14.