lauantai 22. elokuuta 2020

Älkää tuomitko

Älkää siis tuomitko ennenaikaisesti, ennen kuin Herra tulee. Hän valaisee pimeyden kätköt ja tuo esiin sydänten ajatukset, ja silloin itse kukin saa kiitoksen Jumalalta. 1.Kor.4:5.

Ihmisten tuomiot ovat voittopuolisesti kielteisiä arvioita, kriittisiä ja arvostelevia ruotimisia, jotka eivät tuota mitään hyvää hedelmää, vaan aikaansaavat vain mielipahaa. Paavali opettaa viisaasti, kun hän korostaa asioiden ja ihmisten tulevaa läpivalaisua sinä päivänä, kun Herra saapuu. Paavalin mielessä oli tärkeä asia: lopullinen tuomio saadaan Kristukselta ja hän on valmis jakamaan kiitosta.

Sananjulistajat ja yleensäkin hengellisen työn tekijät ovat tänä aikana jatkuvan hyökkäyksen kohteena. Kivet lentävät, leimakirveet heiluvat, kokonaisia kirjoja julkaistaan, jotta voidaan häpäistä Jumalan pyhiä. Nämä arvostelijat muistuttavat kovasti Jeesuksen ajan fariseuksia. Heillä on kova ja ylpeä mieli, he jakavat armottomia tuomioita ja luulevat kai olevansa sillä tavalla jotenkin toisten yläpuolella. Jeesus sanoi näistä ynseilijöistä:

Huomatkaa, mitä kuulette. Niin kuin te mittaatte, niin tullaan teille mittaamaan, vielä sen ylikin. Mark.4:24.

On selvää, että sielunvihollinen masinoi niitä joukkoja, jotka kiviä heittelevät. Hän on joka hetki yllyttämässä ihmisiä 'tutkimaan' niiden julistusta, jotka ovat erityisesti Jumalan käytössä. Ihan jokaista tyhjänpuhujaa - sielunviholliselle vaarattomia - ne eivät vaivaudu syyttämään. Niinpä heidän maalitaulukseen pääseminen on lopultakin hyvä merkki.

On parempi antaa tukea jollekin epävarmalle mutta vilpittömälle Jumalan palvelijalle kuin vastustaa Jumalan lähettilästä, joka loppujen lopuksi puhuu kuitenkin aina hengen voitelussa. On parempi jakaa rohkaisua kuin kritiikkiä. On hyödyllisempää rakentaa kuin repiä. On siunattua, jos voi ajatella kauniita ja hyviä ajatuksia Jumalan palvelijoista. On viisasta pitää se, mikä on hyvää, eikä takertua siihen, mikä on pahaa. On Jumalan tahto, että opimme katsomaan asioita uskon silmin ja ajattelemaan yhdensuuntaisesti Jumalan kanssa, joka on kuitenkin aina positiivinen. Kaikkine puutteineni minäkin olen saanut Herralta paljon kannustusta ja hengen innoitusta oman pienen kutsumukseni läpiviemiseen. Hän olisi voinut arvostella minut maan rakoon, mutta hän nosti minut ylös ja tuki minua, että saatoin seistä ja lähteä eteenpäin. Mitä sisariin ja veljiin tulee, toimikaamme hänen antamansa esimerkin mukaan.

Minä kiitän Herraamme Kristusta Jeesusta, joka on antanut minulle voimaa. Kiitän häntä siitä, että hän katsoi minut luotettavaksi ja otti minut palvelukseensa, vaikka olin ollut herjaaja, vainooja ja väkivallantekijä. Hän armahti minut, koska epäuskoni tähden en tiennyt, mitä tein. Meidän Herramme armo on ollut yltäkylläinen, samoin se usko ja rakkaus, jonka Kristus Jeesus saa aikaan. Tämä sana on varma ja vastaanottamisen arvoinen: Kristus Jeesus on tullut maailmaan pelastamaan syntisiä, joista minä olen suurin. 1.Tim.1:12-15.