perjantai 28. elokuuta 2020

Rohkeasti vaadin oikeutta

Iloitkoot ja riemuitkoot ne, jotka toivovat, että saisin oikeuden. Anna heidän aina sanoa: "Suuri on Herra! Hän suo palvelijalleen rauhan." Ps.35:27.

Sinä olet aina varonut tuomitsemista. Olet tukkinut korvasi juoruilta ja panetteluilta. Sinä et hyväksy vääryyden tekemistä. Kun muut puhuvat toisesta pahaa selän takana, sinä olet aina todennut "he eivät käy oikeutta reilusti ja rehellisesti". Sinä olet halunnut vaeltaa valossa ja edellyttänyt, että muutkin tekevät niin. Sinä inhoat tilanteita, jossa sinut vedetään mukaan ihmisten juoniin ja yllytetään lynkkaamiseen. Näitä vääriä tuomioita olet nähnyt myös seurakunnan piirissä.

Lahjuksesta he julistavat syyllisen syyttömäksi. Siltä, joka on oikeassa, he ottavat oikeuden. Jes.5:23.

Sinä haluat oppia tuntemaan oikeuden tiet. Sinä haluat, että syytetty saa puolustautua. Sinä tiedät, että Kristus on kaikkien väärin syytettyjen puolustaja, oikeuden jakaja, oikeamielinen ja pyhä. Mikään valhe ei häntä ohjaa vääriin tuomioihin. Mitään koston henki ei häntä hallitse. Hän on oikeudenmukainen tuomari ja ottaa selville syytetyn asian. Hän voi kääntyä syyttäjiä vastaan ja tuomita väärien syytösten esittäjät. Hänen edessään eivät väärintekijät menesty.

Kierrelkää Jerusalemin katuja, katselkaa ja kyselkää, tarkkailkaa väkeä toreilla. Jos löydätte yhden ainoankaan, joka tekee oikein, joka on rehellinen ja uskollinen, niin minä armahdan kaupunkia. Jer.5:1.

Sinä suret sitä, että ympärilläsi on niin hengellisesti kuivaa. Sinä suret väkivaltaa, joka rehottaa. Sinä olet murheellinen, koska seurakuntakin on täynnä vääriä tuomioita. Heikkojen asiat ajetaan umpikujaan, hurskaita ihmisiä nöyryytetään, mielivalta kukoistaa. Sinä kaipaat rehellisyyttä, puhtaiden sydänten moraalia, rohkaisevia ja kannustavia puheita, armon henkeä. Mutta taivas on hiljaa ja Jumala on vaiti. Hän vaikenee, koska ihmisten mielet ovat täynnä pahaa ja heidän korvansa ovat tukossa. Tiedä kuitenkin:

Herra nostaa sinut kerran korkeaan asemaan, koska sinä olet ollut uskollinen Herran palvelija. Sinä olet säilyttänyt sydämesi puhtaana oikeamielisyydessä, valossa vaeltamisessa ja hurskaissa teoissa. Sinä et ole taipunut vääryyteen. Sinä saat kerran paljon luottamusta Jumalan valtakunnassa, paljon myös vastuuta - paljon voimaa. Sinä saat ehtymättömän voitelun käyttää Jumalan ihmeitä tekevää voimaa ja sinut tullaan tuntemaan oikeamielisyydestäsi. Sinä saat sanoa:

Mutta minä olen täynnä voimaa ja Herran henkeä, rohkeasti minä vaadin oikeutta. Miika 3:8.