maanantai 20. huhtikuuta 2020

Ilo ja riemu astuvat portista

Voimistakaa uupuneet kädet, vahvistakaa horjuvat polvet, sanokaa niille, jotka sydämessään hätäilevät: "Olkaa lujat, älkää pelätkö. Tässä on teidän Jumalanne! Kosto lähestyy, tilinteon hetki. Jumala itse tulee ja pelastaa teidät." Jes.35:4.

Jesajan kirjan luku 35 on kuin uni keskellä synkkiä näkymiä. Kun ensin "koston päivä kohtaa Edomin" ja sitten "Sanherib uhkaa Jerusalemia", niin siinä välissä on tämä "Kukkiva autiomaa ja pyhä tie". Se on kuin psalmi keskellä elämän synkeyttä. Käännöstä vain korjaisin hieman ja muuttaisin "tilinteon hetki" muotoon "palkanmaksun päivä". Sen kuvasto on samankaltaista kuin myöhemmin jaksossa nimeltä "Uusi taivas ja uusi maa" (Jes.65:17-25). Siinä siis viitataan Jeesuksen tulemukseen ja uuden maailman luomiseen. Onko se "tuhatvuotinen valtakunta" vai "taivas", en tiedä. Olen lukenut luvun 35 moneen kertaan, mutta en pysty kuvittelemaan sitä, ihmettelemään vain. "Pyhä tie", joka syntyy, on ihmeellinen.

Ja sinne syntyy tie, valtatie, sitä kutsutaan Pyhäksi tieksi. Epäpyhä ei saa sille astua: Herran tien kulkijoille se kuuluu, heille yksin. Siellä ei tyhmäkään eksy. Leijona ei nouse sille tielle, ei yksikään raateleva peto, ei yksikään. Vain vapaiksi lunastetut sitä vaeltavat. Jes.35:8-9.

Täällä meille on varattuna kaita tie, mutta kerran on oleva valtatie, hyvin ainutlaatuinen tie, turvallinen ja hyvä kulkea. Sillä tiellä ei voi eksyä. Se on vapaiksi lunastettuja varten. Sillä tiellä huoli ja huokaus pakenevat ja ilo valtaa sydämet (jae 10).

Saammehan me täällä maallisen vaelluksenkin aikana kokea iloa, mutta se ilo, jota Jesaja kuvaa, vaikuttaa olevan hyvin pysyvää laatua - ikuista. Turvallisuus, josta hän puhuu, vaikuttaa olevan erityisen vankkaa tekoa. Koko tämä tulvaisuuden näky on osoitettu niille, jotka sydämessään hätäilevät, jotka ovat uupuneita ja horjuvat.

Olisiko tämä tulevaisuuden näky juuri meitä varten tänään? Kaipaatko sinä sydämen levollisuutta, uutta ja tuoretta turvallisuuden kokemista, elpynyttä voimaa kaiken väsymyksesi keskelle? Onko uskosi alkanut horjua? Oletko tullut epävarmaksi ja alkanut kysellä "Mitä hyötyä tästä uskosta on?" Jos niin on, sinua kutsutaan tänään katselemaan taivaallisia näkyjä tulevaisuudesta, joka on varattu "Herran tien kulkijoille". Sinulle sanotaan tänään: "Ole luja, älä pelkää! Jumalasi ilmestyy! Jeesus tulee ja pelastaa ne, jotka häneen turvaavat!"