tiistai 14. huhtikuuta 2020

Etsikää ensin

Monilla ihmisillä on elämässä tavoitteita, joiden saavuttaminen näyttää mahdottomalta. Joillekin se on terveys tai muuta, mikä toisille on itsestään selvää. Niinpä työnsaannista voi tulla jollekin ylipääsemätön ongelma, kun töitä ei vaan ilmaannu, vaikka kuinka etsisi. Yhdessä paikassa olet alikoulutettu, toisessa ylikoulutettu, toisessa väärän ikäinen, seuraavassa väärää sukupuolta. Tai ongelma voi olla lapsettomuus.

Haluan sanoa pari sanaa sinulle, jolla on mahdoton yhtälö tuotavana Jumalalle. Jumala on antanut meille rukouksen lahjan, jotta voimme tuoda kaikki asiamme hänelle. Mutta aina ei rukoukseenkaan kuulu toivottua vastausta.

Jumala on antanut meille myös ”elämän reseptin”, jota noudattamalla pääsemme eteenpäin. Jos sitä noudattamalla et pääse eteenpäin, sinun ei tarvitsekaan päästä minnekään. Se resepti kuuluu näin:
Vaan etsikää ensin Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskauttansa, niin myös kaikki tämä teille annetaan. Matt.6:33 KR38.

”Etsikää ensin” – se kuulostaa niin tutulta ja loppuun kalutulta asialta, mitä mullistavaa siinä nyt olisi! On siinä vaan mullistavaa elämän ohjetta riittämiin. Syvenny siihen ja ala miettiä, oletko elämässäsi noudattanut tätä neuvoa.

Jos sinä etsit ensin Jumalan valtakuntaa, sinä otat aikaa rukoukseen ja raamatun lukemiseen joka päivä. Sinä et kuuntele radiota 3 tuntia 22 minuuttia joka päivä, kuten suomalaiset keskimäärin, vaan sinä huolehdit siitä, että päivässä on aika, jolloin radio on kiinni ja TV ei pauhaa. Sinä hiljennyt ja etsit Herran kasvoja.

Sinun rukousaiheesi voi olla seurakuntasi menestys, evankeliumin asian voittokulku, ihmisten uskoon tuleminen, herätyksen aika Suomelle – se voi olla lähetystyön monet tavoitteet. Kun syvennymme niihin, niin aika hurahtaa ja kappas vaan: meni tunti heti kättelyssä! Kuinka paljon aikaa menikään. Ja nythän vasta päästiin alkuun, sillä vielä on moni sukulainen ja ystävä tuotava Herran eteen ennen kuin oman päiväohjelman voi aloittaa.

Ehkä huomaat omiin kuvioihin ehtiessäsi, että ne omat suuret tarpeet jäivät käsittelemättä tänään, kun oli niin mieli keskittynyt kaikkeen muuhun.

Jos Jumala ei sinua siunaa, kun sinä etsit ensin Hänen asiansa menestystä ja panostat siihen, sitten Raamattu valehtelee. Mutta koska Raamattu ei valehtele, on aivan varmaa, että jos sinä ajat Herran asiaa, hän ajaa sinun asiasi.