tiistai 7. huhtikuuta 2020

Jumalasi unelmat sinusta

Ihminen suunnittelee tiensä, mutta Herra ohjaa hänen askelensa. Sananl.16:9.

Lapsena meillä oli lapselle tyypillisiä tulevaisuuden haaveita. Halusimme tulla isona veturinkuljettajaksi, lentoemännäksi, iskelmätähdeksi, palomieheksi. Minä luulin tulevani joskus lentäjäksi, mutta hyvä jos nykyään uskallan matkustaa lentokoneella. Nuorena sain kipinän kirjoittamiseen, kun luin romaaneja. Kirjoittamisen tarve oli kova ja tekstin raapustamisesta tuli harrastus.

Mistä tietää, mikä on Jumalan meihin istuttama tulevaisuuden näky? Yksi tuntomerkki on se, että tavoite ei unohdu. Minä halusin saada joskus kirjan aikaan, vaikka olin kirjoittajana keskinkertainen eikä minulla oikeastaan ollut mitään sanottavaa. Kirjoittamisesta tuli eräänlainen pakkomielle. Uskoon tultuani Jumalan piti saada karistettua minusta halu kirjoittaa romaaneja. Minun pitikin kirjoittaa Jumalan valtakunnan asioista. Pitkän hakemisen jälkeen olen tullut tähän pisteeseen, missä nyt olen.

Jumalalla oli Daavidin suhteen suuria unelmia. Daavid oli Jumalan mielen mukainen mies ja Jumala johdatti Daavidin elämää niin että hänestä tuli sotapäällikkö ja kuningas. Daavidilla oli kuljettavanaan pitkä tie ja hänellä oli paljon vihamiehiä. Oikeastaan Daavid on esimerkki siitä, miten Jumalan mies tai nainen joutuu kohtaamaan vastustusta. Daavid sai ensimmäisenä kimppuunsa Saulin.

Jos sinulla on Jumalalta saatu kutsumus, sinun ei pidä oudoksua, jos jotkut aiheuttavat sinulle ongelmia. He juonittelevat ja punovat katalia suunnitelmia sinun pääsi menoksi. He parjaavat sinua ja levittävät sinusta pahoja puheita pilatakseen sinun maineesi. He ovat sielunvihollisen asialla - aivan selvästi - mutta samalla Jumala käyttää heitä sinun kasvattamiseesi. Heidän kauttaan sinä opit läksyjä, joita ystäväsi eivät voi opettaa. Kärsimysten kaste - se on ehkä arvokkain kaikista kasteista, mutta sen arvo ilmenee lopullisesti vasta ylösnousemuksessa.

Mikä siis on sinun unelmasi? Mikä tauti sinuun on tarttunut eikä lähde kulumallakaan? Onko sinussa jokin piirre, josta kaveritkin sanovat 'olet tärähtänyt'? Mikä vimma se on, jota sinun olisi opittava kutsumaan näyksi? Jos et ole sitä vielä kokenut, sinulle voi tulla hetki, että lähdet juoksemaan näkysi osoittamaan suuntaan. Et halua parantua, haluat olla 'lopullisesti tärähtänyt'. Sisäinen varmuus johdattaa sinua ja sinä etenet vauhdilla. Tällainen 'momentum' tuli aikoinaan Isaskarin heimolle:

Isaskarilaisia, jotka ymmärsivät mitä tilanne kulloinkin vaati ja mikä oli hyväksi Israelille, tuli kaksisataa päällikköä, ja he toivat mukanaan kaikki heimoveljensä. 1.Aik.12:33.