lauantai 21. syyskuuta 2019

Miten Herran omana elän

Kehotan teitä siis noudattamaan omaa esimerkkiäni. Olen sitä varten lähettänyt luoksenne Timoteuksen, joka on minun hengellinen lapseni, rakas ja uskollinen poikani. Hän palauttaa teidän mieleenne, miten minä Kristuksen omana elän ja mitä minä kaikkialla eri seurakunnissa opetan. 1.Kor.4:16-17.

Paavali asetti elämäntapansa ykkössijalle ja opetuksen kakkossijalle. Tämä on merkittävää, sillä meillä on taipumusta kääntää asiat toisinpäin. Huolehdimme opista ja sen puhtaudesta, mutta suumme levittää pahoja puheita ja mammona hallitsee arkeamme. Tai suu puhuu Jumalan sanaa, mutta elämäntapamme on mitä sattuu.

En halua yleistää. On olemassa aidosti hurskaita ihmisiä ja on olemassa tekopyhiä, nimellisiä kristittyjä, jotka puuttuvat aina opillisiin pikkuseikkoihin. Oikeastaan juuri tämä opillinen pikkutarkkuus kavaltaa teeskentelijät. Emme siis yritä tehdä vaikutusta muihin opillisella pätevyydellämme, vaan mieluummin puhdassydämisillä teoilla. Näin meidän tulisi voida esimerkillämme osoittaa, että olemme sydämen kristittyjä.

Haluan siis kannustaa sinua oikeaan elämäntapaan, sellaiseen kristilliseen elämään, joka kumpuaa sanan kuuliaisuudesta. Jos seuraamme Herraa hänen askelissaan, emme eksy pahoille teille. Kristillinen elämäntapa saa näyttää sinun kohdaltasi erilaiselta kuin toisten kohdalla – saat olla persoonallinen. On hyväkin, jos uskallat olla persoonallinen oma itsesi, kutsumustietoinen ihminen, jolla on selkeät päämäärät.

Nuorten uskovien, äskettäin kääntyneiden, tulisi kuulua seurakuntaan. Jokaisen tulisi uskonelämänsä alkutaipaleella viettää aikaa toisten uskovien kanssa ja oppia oman yhteisönsä puitteissa kristillisen elämän alkeet ja perusasiat. Varttuneemmat voivat sitten itsenäistyä ja alkaa toteuttaa Jumalan kutsua ja Hengen johdatusta elämässään ilman yhteisönsä vierihoitoakin. Uskossaan aikuisen tunnistaa siitä, että hän pärjää tarvittaessa uskossaan ilman toisia. Usko on silloin enemmän jumalasuhde kuin seurakuntakytkös. Uskossaan aikuinen kykenee jopa toteuttamaan Jumalan antamia tehtäviä, vaikka seurakunta vastustaisi niitä.

Pelkkä opin pänttääminen ei riitä. Tarvitaan omakohtainen ja hengellisen kasvun kautta saavutettu usko, joka näkyy elämäntavassa ja tulee ilmi teoissa. Tänään haluan rohkaista jokaista menemään eteenpäin tällä rintamalla, sillä tie on auki – Jeesus on sen avannut ja viitoittanut kaikille suoran tien kulkijoille. On mahdollista osoittaa aitoa omistautumista Jumalan asialle, löytää oma kutsumustyö ja saada Pyhän Hengen voitelu siihen, muovata oma elämäntapa palvelemaan Kristusta. Se on ulottuvillamme tänään Jumalan suuresta armosta.

Älkää siis, lapseni, olko leväperäisiä, sillä teidät Herra on valinnut seisomaan hänen edessänsä ja palvelemaan häntä, olemaan hänen palvelijansa ja suitsuttamaan hänelle. 2.Aik.29:11 KR33.