lauantai 28. syyskuuta 2019

Ilosanoma rikkinäiselle sielulle

Monien ihmisten elämä on onnetonta, koska heidän sisäinen elämänsä on rikkinäistä, levotonta ja täynnä ahdistusta. Psyykkisiä sairauksia voimme joutua perimään geeneissä ja silloin elämästä tulee taistelua sairautta vastaan. Tai voimakas arvottomuuden tunne vaivaa meitä.

Minäkin kärsin tuosta selittämättömästä arvottomuuden tunteesta. Työnantaja tarjosi hienoa ruokaa ravintolassa ja minä otin jauhelihakastiketta, koska en pitänyt itseäni sen arvoisena, että olisin syönyt hienoa ruokaa. Olen harvoin käynyt matkoilla, koska en katso olevani sen arvoinen, että tuhlaisin niin paljon rahaa itseeni.

Olen analysoinut elämääni ja tutkinut omaa persoonallisuuttani ja löytänyt sieltä vammaisuutta, joka juontuu ns. dissosiaatiohäiriöstä. Se voi ilmetä eri ihmisillä eri tavalla, mutta minä olen ottanut tavaksi paeta elämää omaan sisäiseen maailmaani ja minun ulkonainen olemukseni on jäyhä ja ilmeetön. En aina reagoi ollenkaan, en kuule enkä näe. Se on eräänlaista autismia.

Sinun sisäsyntyiset ongelmasi voivat olla täysin erilaisia, mutta halusin sanoa, että kristillinen usko tarjoaa paljon apua, jos kärsit huonommuuden tunteesta tai sielun vammaisuudesta. Jumalan sana palauttaa sinulle sinun arvosi. Sinun arvosi mittari on Jeesuksen kärsimys ja kuolema ristillä. Hän vuodatti verensä sinun edestäsi. Sinä olit se kallisarvoinen helmi, jonka hän löysi ja jonka hän osti omakseen (Matt.13:46).

Uskon kautta ihminen voi löytää tarkoituksen elämälleen. Usko auttaa meitä löytämään Jumalan suunnitelman. Raamatun sana opastaa meidät oman kutsumuksemme luo. Jumalan henki toimii oppaana, kun pitää löytää polku kotiin. Evankeliumin tarjoama uusi elämä tuntuu olevan kuin luotu sisäisesti vammaiselle. Se on isän turvallinen käsi orpouttaan itkevälle lapselle.

Jos sinut on hylätty rakkaudessa, voit uskon kautta löytää elämäsi rakkauden. Kristillinen usko on kaikkia hylättyjä varten, se on räätälöity arvottomuutta poteville, se on huonoja ja kelpaamattomia varten. Seurakunta, joka alkaa mitata pätevyyttä ja tentata jäseniltään oppia ja sen noudattamista, on kadottanut jotakin olennaista. Rakkauden tulisi olla yhteenkuuluvuutta luova tekijä, seurakunnan tulisi olla lämmin paikka kylmässä maailmassa - etenkin omaa huonouttaan kipuileville.

Jumala on ylpeitä vastaan, mutta nöyrille hän antaa armon. Jaak.4:6.