tiistai 10. syyskuuta 2019

Ihmeellinen Neuvontuoja

Sillä lapsi on syntynyt meille, poika on annettu meille. Hän kantaa valtaa harteillaan, hänen nimensä on Ihmeellinen Neuvontuoja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen Isä, Rauhan Ruhtinas. Jes.9:6.

Jotkut käännökset kirjoittavat "Ihmeellinen, Neuvontuoja", englannin kielellä Wonderful, Counselor. Mutta se on jo pilkunviilausta.

Halusin sanoa tämän: Jos sinulla on jokin kysymys, jokin ongelma, johon etsit vastauksia, arvoitus jota et ole kyennyt ratkaisemaan, tieto joka on hukassa, käänny Jeesuksen puoleen. Hän on viisas, hän tietää, hän osaa neuvoa. Kerro hänelle ongelmasi vaikka joka päivä, jos se mieltäsi painaa, ja hän vastaa. Hän ei jätä vastaamatta, kun neuvon tarve on polttava, kun asia painaa mieltäsi, kun aidosti haluat häneltä neuvoja, kun olet valmis niitä neuvoja myös noudattamaan. Hän on vastannut meille, jotka olemme uskossa hänen puoleensa kääntyneet, jo moneen sellaiseen kysymykseen, ja hän vastaa sinullekin.

Esitä siis mieltäsi askarruttava asia Herralle. Kerro se hänelle. Älä ryntää pastorisi juttusille, älä enää hoe asiaa ystävällesi (olethan kertonut sen hänelle jo sata kertaa), älä juokse sielunhoitajan luona. Mene Jeesuksen luo ja kerro hänelle huolesi. Hän on paras sielunhoitaja (englannin termiä 'counselor' olen nähnyt käytettävän myös tässä merkityksessä), hän on viisain mahdollinen neuvonantaja, luotettavin mahdollinen asianajaja, pettämätön puolustaja, neuvokkain ja älykkäin ongelman ratkaisija. Hän on kaikkea, hän on taidoissaan ja viisaudessaan ihmeellinen - suorastaan ihmeiden tekijä. Luota häneen.

Jeesus, Jumalan Poika, toimii tässäkin asiassa, kuten Isänsä. Herran veli Jaakob kuvaa Jumalan luonnetta neuvonantajana näin: Jos kuitenkin joltakulta teistä puuttuu viisautta, pyytäköön sitä Jumalalta. Hän on saava pyytämänsä, sillä Jumala antaa auliisti kaikille, ketään soimaamatta. Jaak.1:5.

Mahtavaa. Turvallista. Ei tarvitse pelätä, että sanotaan: "Kuinka olet noin tyhmä? Mitäs tällaisia kyselet? Älä kiusaa minua tyhmillä kysymyksilläsi! Mene jo matkoihisi!" - Ihmiset voivat sillä tavalla reagoida, mutta Jumala ei moiti ihmistä, joka vilpittömästi kysyy neuvoa. Hän voi joskus olla hiljaa ja odottaa, että itse oivallamme asian, mutta yleensä hän puhuu.

Jumala puhuu. Se on monien todistus. Voimme luottaa siihen. Ennen pitkää saamme vastauksen. Voisin vähän kiusoitellen kysyä: "Vastaus on tulossa, oletko valmis?"