maanantai 23. syyskuuta 2019

Haluatko olla inspiraattori?

Hauska sana tuo inspiraattori – et ole luultavasti kuullutkaan sitä. Minä olen kuullut, mutta ani harvoin. Inspiraattori on henkilö, joka inspiroi muita. Hän innoittaa toisia. Hän on siis vähän samaa kuin ”muusa”. Sana muusa tulee kreikkalaisesta mytologiasta ja tarkoittaa runotarta tai tieteiden ja taiteiden haltijatarta. Arkikäytössä se tarkoittaa henkilöä, lähinnä sellaista naista, joka on innoituksen lähteenä jollekin luovalle mieshenkilölle. Runoudessa ja kirjallisuudessa esiintyy tällaisia muusia paljonkin. Inspiraattori on vastaava, mutta voi olla yhtä hyvin mies kuin nainenkin.

Inspiraattori on rauhantahtoinen ihminen. Hän haluaa innoittaa toisia ja tuoda heistä esiin hyviä puolia. Hän pyrkii näkemään toisen ihmisen potentiaalin – piilevät ominaisuudet – ja antaa herätteitä, joiden kautta nuo piilevät ominaisuudet ja mahdollisuudet tulevat todellisuudeksi. Hän siis innoittaa, rohkaisee ja kehottaa. Tämän kaiken hän tekee uskon pohjalta, Pyhän Hengen avulla, soveltaen Jumalan sanaa ja hänen pääasiallinen menetelmänsä tavoitteisiin pääsemiseksi on rukous. Inspiraattori, jos kuka, on määrätietoinen esirukoilija.

Inspiraattori seuraa toisten elämää ja luotaa, mitä on menossa, ja mihin Jumalan henki pyrkii kunkin ihmisen elämässä. Hän tarvitsee profeetallista näkökykyä. Hän tarvitsee viisauden ja ilmestyksen hengen voidakseen puhua ystävilleen eläviä sanoja Kristuksen sydämeltä. Sillä todellinen inspiraatio tulee Herralta. Hän tietää, että hyviä lahjoja ei mistään muualta heru.

Haluaisitko olla inspiraattori? Minä haluaisin olla, vaikka sain sen heti alkuunsa kuulostamaan vaikealta. Ei se ole käytännössä niin vaikeaa, vaan on todennäköistä, että sinäkin olet paraikaa jossain määrin inspiraattori. Lapset ovat sellaisia tietämättään. On myös varmaa, että sinä olet mukana yhteisessä elämän virrassa inspiroimassa muita ja voit kehittyä siinä ja tulla paremmaksi innoittajaksi, paremmaksi Jumalan muusaksi, todelliseksi inspiraattoriksi seurakunnan keskellä. Sellaiseksi kuin Barnabas oli. Voit löytää omat rohkaisijan lahjasi ja alkaa määrätietoisesti käyttää niitä. Tarvitset aimo annoksen Jumalan rakkauden virtaa, Pyhän Hengen antamaa armoitusta, alttiutta rukoukseen ja muutenkin Jumalan apua, mutta kaiken kaikkiaan olet matkalla tavoitteeseen ja olet kehittymässä hyväksi inspiraattoriksi. Uskotko sen?

Kaikki on mahdollista sille, joka uskoo. Mark.9:23.