perjantai 13. toukokuuta 2022

Häiritsevät tekijät


Makedoniaan tultuamme emme saaneet hetkenkään rauhaa. Meitä ahdistivat kaikenlaiset vaikeudet, ulkoapäin taistelut, sisältäpäin pelot. 2.Kor.7:5.

Sielunvihollisella on arsenaali aseita, joilla se yrittää tuhota keskittymisemme. Se saa huomiomme herpaantumaan ja mielemme askartelemaan sivuasioissa. Se saa meidät käyttämään voimavaramme johonkin muuhun kuin Jumalan tahdon tekemiseen. Se yllyttää meidät väittelyihin, puolusteluihin, kostohankkeisiin, valheiden oikaisuun, kiistoihin ja kamppailuihin - mihin kaikkeen se sotkeekaan meidät! Sitten kun olemme tarpeeksi keskittyneet vääriin asioihin, vetäydymme omiin oloihimme nuolemaan haavojamme. Keksimme itsellemme erilaista viihdettä, jonka jälkeen menetämme keskittymisen oikeisiin asioihin kokonaan.

On tärkeää tiedostaa, mikä on minun kohdallani Jumalan tahto, mihin minun pitäisi pyrkiä ja mitkä asiat minun pitäisi työntää sivuun, jotta en menetä keskittymistäni oikeisiin asioihin. Jos en tiedä omaa kutsumustani, harhaannun helposti käyttämään aikani ja voimani turhuuksiin.

Jos sinulla on kutsu julistaa sanaa, sinulla on monia tapoja herpaantua. Unohdat lukea Raamattua, laiminlyöt rukousta. Katselet liikaa teeveetä. Olet liian sosiaalinen ja käytät aikasi ihmisten kanssa seurusteluun. Haluat rentoutua ja käydä matkoilla. Keksit itsellesi aikaa vieviä harrastuksia.

On monia elämäntapaan liittyviä tekijöitä, jotka hajottavat huomion. Sitten siihen soppaan Paholainen heittää niitä kuohuttavia ristiriitoja, jotka ajavat ihmisiä toistensa kimppuun. Pitää vähintäänkin väitellä jostakin opinkohdasta.

...ja sitokaa jalkineiksenne alttius julistaa rauhan evankeliumia. Ef.6:15.

Rauhan kengät - siinäpä vaikeat jalkineet puettavaksi! Saisipa pitää tavalliset tennarit tai sandaalit jalassa tai juoksennella paljain jaloin. Levottomat jalat kun pyrkivät viemään sinne tänne. Ei hetken rauhaa, kun pitää taas lähteä liikkeelle, tavata ystäviä, osallistua seurakunnan rientoihin, sekaantua kaikkien asioihin - hehän kaipaavat kipeästi neuvojani. Jumalan asialla ei jouda istumaan paikallaan. Niin, ei Paavali turhaan kehota:

Itse rauhan Jumala pyhittäköön teidät kokonaan ja varjelkoon koko olemuksenne, teidän henkenne, sielunne ja ruumiinne, niin että olette nuhteettomat Herramme Jeesuksen Kristuksen tullessa. 1.Tess.5:23.  Itse rauhan Herra suokoon teille rauhan, aina ja kaikin tavoin. Herra olkoon teidän kaikkien kanssa. 2.Tess.3:16.