perjantai 5. lokakuuta 2018

Jumala toimii hyväksesi kaikessa hiljaisuudessa

Yksi Raamatun kiehtovimpia kertomuksia on Joosefin tarina, josta psalminkirjoittaja tekee yhteenvetoa näin: Kun Herra antoi nälänhädän kohdata maata ja ehdytti leivän saannin, hän lähetti heidän edellään miehen, Joosefin, joka myytiin orjaksi. Joosefin jalkoihin pantiin kahleet, hän kantoi rautarengasta kaulassaan, kunnes hänen sanansa kävivät toteen. Silloin Herra osoitti hänet viattomaksi. Kuningas vapautti hänet, kansojen hallitsija käski avata kahleet. Ps.105:16-20.

Meille on helppoa jälkiviisautta nähdä, kuinka Jumala toimi Joosefin elämässä nuoresta asti. Vaikka Joosef kohtasi vaikeita vastoinkäymisiä, hänen elämänsä päämäärä oli koko ajan Herran tiedossa ja Jumala vei suunnitelmansa upeaan lopputulokseen. Sama pätee Kristuksen elämäntyöhön.

Mahtaisiko sama malli soveltua sinun elämääsi? Onkohan Jumalalla suunnitelma sinun elämääsi varten? Onkohan hänen hyvä tahtonsa myös niiden monien vaikeuksien takana, joita olet joutunut kestämään? Onko Jumalan käden näkeminen omassa elämässäsi sinulle helppoa vai vaikeata?

Mutta me tiedämme, että kaikki yhdessä vaikuttaa niiden parhaaksi, jotka Jumalaa rakastavat, niiden, jotka hänen aivoituksensa mukaan ovat kutsutut. Room.8:28 KR38.

Päättelemme siis näin: Jumala tekee koko ajan työtä kulissien takana ja kaikessa hiljaisuudessa, jotta hänen suunnitelmansa toteutuisi sinunkin elämässäsi. Hänen vaikutuksensa ja osallistumisensa on usein salattua, mutta kaikessa hänen tavoitteensa on hyvä ja siunattu. Hän vie suunnitelmansa päätökseen, hän toteuttaa kaikki hyvät aikomuksensa, hän on laatinut aikataulun sinun elämällesi ja jokainen asia siinä toteutuu ajallaan. Varaudu siis: joku kaunis päivä sinä kohtaat elämäsi käännekohdan, jolloin sinun elämäsi kurssi kääntyy, jolloin Jumalan aurinko alkaa paistaa sinun risukasaasi, jolloin Jumalan salattu suunnitelma sinun elämääsi varten tulee esiin. Hän näyttää, miten hän on kykenevä kääntämään pahat asiat hyviksi, onnettomuuden onneksi, masennuksen iloksi, kärsimyksen voitoksi, kuoleman elämäksi.

Odota Herraa. Ole luja, ja vahva olkoon sinun sydämesi. Odota Herraa. Ps.27:14.