tiistai 25. toukokuuta 2021

Tinkimätön oikeuden jakaja


"Kauneus on katsojan silmässä" sanotaan ja se on varsin usein tottakin. On tavallista, että näemme maailman sellaisena kuin haluamme sen nähdä. Näemme kauneutta tai rumuutta, näemme hyvyyttä tai pahuutta, mutta se ei välttämättä ole todellista. Emme näe asioita objektiivisesti, vaan subjektiivisesti. Jeesus opetti aikalaisiaan ja meitäkin "tapahtukoon sinulle niin kuin uskot" (Matt.9:29). Siksi on tärkeää oppia erottamaan subjektiiviset "musta tuntuu" -mielipiteet ja objektiiviset tosiasiat toisistaan. Joskus on hyvä oppia katsomaan asioita uskon silmin - ohi todellisuuden - ja näkemään, mitä Jumala voi ja kuinka olosuhde voi kääntyä hetkessä toiseksi, jos Jumala sen voimallaan vaikuttaa.

Niinpä tämän päivän profetia kertoo sinulle, että Jumalan suunnitelma näyttää kovin erilaiselta kuin ihmisten käsitys tulevaisuudestasi. Sinun lähelläsi on ihmisiä, jotka demonisoivat sinua. He arvelevat koko ajan - jopa ääneen ja sinun läsnä ollessasi - että sinulla oli jokin paha tarkoitus, kun teit sitä tai tätä. Heidän mielestään sinun motiivisi olivat vähintäänkin itsekkäät, jopa pahat. Niinpä he ovat ottaneet tavaksi leimata sinut jollakin huonolla leimalla ja syyttää sinua aina. Jos heiltä kysytään, sinä olet vähän joka asiaan syyllinen. Näin he sanovat, koska olet paha ihminen.

Heille ei riitä tämän päivän puiminen, vaan heidän täytyy jatkuvasti penkoa menneisyyden tunkiota voidakseen löytää jotakin mädäntynyttä ja haisevaa sinun elämästäsi. He löytävät vaikka luurankoja kaapistasi, jos haluavat - ja hehän haluavat. He kehtaavat luulla sinusta mitä vaan. Heiltä et saa armoa, et pyytämällä etkä olemalla vaiti. Sinä olet syvästi tietoinen Jumalan sanan ohjeesta:

Älkää tuomitko, niin ei teitäkään tuomita. Älkää julistako ketään syylliseksi, niin ei teitäkään julisteta syyllisiksi. Päästäkää vapaaksi, niin teidätkin vapautetaan. Antakaa, niin teille annetaan. Runsas mitta, tiiviiksi paineltu, ravisteltu ja kukkurainen, annetaan teidän syliinne. Niin kuin te mittaatte, niin teille mitataan. Luuk.6:37-38.

Niinpä sinä et ole juuri puolustautunut, vaan olet jättänyt asiasi Jumalan hoidettavaksi. Siinä olet tehnyt oikein. Aikanaan Jumala toimittaa sinulle oikeuden, näyttää sinun syyttömyytesi toteen ja hiljentää sinun syyttäjäsi. Jumalaan voit luottaa, hän on uskollinen. Jesaja jo tuhansia vuosia sitten tiesi: Murtunutta ruokoa hän ei muserra, lampun hiipuvaa liekkiä hän ei sammuta. Tinkimättä hän toteuttaa oikeuden. Jes.42:3.

Sinun ei ole syytä masentua, vaan uskossa kiittää Jumalaa. Jos he halveksivat ja karttavat sinua, jos he pilkaten nauravatkin, sinä saat lujasti luottaa Vapahtajaasi:

Autuaita olette te, kun teitä Ihmisen Pojan tähden vihataan ja herjataan, kun ihmiset erottavat teidät keskuudestaan ja inhoavat teidän nimeännekin. Iloitkaa silloin, hyppikää riemusta, sillä palkka, jonka te taivaassa saatte, on suuri. Samoinhan tekivät heidän isänsä profeetoille. Luuk.6:22-23.