torstai 25. lokakuuta 2018

Hän saattaa oikeuden voittoon

Joka vihansa salaa, se valheita puhuu, hullu se, joka panettelee ja parjaa. Sananl.10:18.

Kahdeksas käsky kuuluu: Älä todista valheellisesti toista ihmistä vastaan. 2.Moos.20:16. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä vaikeammaksi haasteeksi koen kymmenen käskyn toteuttamisen ja jokaisen käskyn noudattamisen. Nuorena uskovana olin kuin rikas mies ja ajattelin: ”Kaikkia niitä olen noudattanut” (Matt.19:20). Olen myös tehnyt havaintoja ympäristöstäni ja erityisesti itseään kristittyinä pitävistä ihmisistä. Vaikka suurin osa uskovista on kunnon väkeä, havaintojeni yhteenvedon voisi silti tiivistää jokseenkin näin: ”Voi, ei!”

En kuitenkaan aio ruotia ihmisten syntejä sen enempää. Haluan vain sanoa sinulle, joka kärsit ihmisten pahoista puheista: ”Valheita he puhuvat. He parjaavat ja panettelevat sinua, koska ovat paatuneet siihen. He tekevät väärin. Se, mitä he sanovat, kertoo enemmän heistä kuin sinusta. He ovat antaneet periksi sielunvihollisen painostukselle ja nyt he tekevät sitä, mitä Paholainen haluaa. Heidän mielikuvituksensa on tehnyt heille tepposet ja nyt mopo on karannut käsistä pahan kerran. He ovat tuhonneet sinun maineesi, mutta ole huoleti, he tekivät samoin Jeesukselle. Kulje siis pää pystyssä Herrasi jalanjäljissä. Hän sanoo sinulle tänään: ’Minä luovuin maineestani’. Hän on myös sanonut sanassaan: Kun kaikki vangiksi otetut murskataan jalkojen alle, kun ihmisen oikeus vääristetään 
Korkeimman silmien edessä, kun langetetaan väärä tuomio – eikö Herra sitä näe? Valit.3:34-36. Vanhurskaat ovat Herran teot, hän tuo oikeuden sorretuille. Ps.103:6. Herra on oikeuden Jumala. Autuaita ne, jotka häntä odottavat! Jes.30:18. Ole siis rohkealla mielellä, luota Herraan, sillä hän ajaa sinun asiasi. Murtunutta ruokoa hän ei muserra, savuavaa lampunsydäntä hän ei sammuta. Hän on saattava oikeuden voittoon. Matt.12:20.”

Jumalan sana myös neuvoo meitä: Älkää ottako oikeutta omiin käsiinne, rakkaat ystävät, vaan antakaa Jumalan osoittaa vihansa. Onhan kirjoitettu: ”Minun on tuomio, minä maksan tekojen mukaan” – näin sanoo Herra. Room.12:19.

Ei sinunkaan tarvitse pelätä eikä vihata, saati kostaa. Olet hänen suojeluksessaan. Hän levittää siipensä sinun yllesi. Sinä olet turvassa. Luota Herraan ja kulje hänen johdatuksessaan ja sinä saat vielä kokea Herran hyvyyttä ja hänen siunauksiaan. Sinun parjaajasi joutuvat häpeään.