perjantai 26. lokakuuta 2018

Palkkaa vai pilkkaa?

Kuningas kysyi: ”Millaisen palkinnon tai ylennyksen Mordokai siitä sai?” Kuningasta palvelevat hoviherrat vastasivat: ”Hän ei saanut mitään.” Est.6:3.

Näin voi joskus käydä – hyvä teko jää palkitsematta. Jumalan aikataulut ovat erilaisia kuin ihmisen. Hänellä on aikaa. Hän ei hosu. Jos hän meidän mielestämme viivyttelee, niin sekin on vain ihmisen näkökulma asioihin. Meidän silmissämme voi näyttää siltä, että Jumala ei palkitse – tai ei liioin rankaisekaan – tai että hän jotenkin viivyttelee. Aika kuluu ja mitään ei tapahdu. Mutta:

Ei Herra vitkastele täyttäessään lupaustaan, vaikka hän joidenkin mielestä on myöhässä. Päinvastoin: hän on kärsivällinen teitä kohtaan, koska ei halua kenenkään tuhoutuvan vaan tahtoo, että kaikki kääntyisivät. 2.Piet.3:9.

Perehdypä tähtitieteeseen ja löydät aivan käsittämättömiä etäisyyksiä. Perehdypä ydinfysiikkaan ja joudut yhtä ymmälle mikromaailmaan kanssa kuin makromaailmankin kanssa. Silmissäsi alkaa häämöttää Jumala, joka on suurempi ja voimallisempi kuin sinun käsityskykysi ikinä tavoittaa. Niinpä voimme nämä inhimilliset odotuksemme mitoittaa uudestaan. Sillä tavoin ”Oikeus minulle ja äkkiä nyt” -projektista tuleekin tyyntä ja rauhallista uskon luottamusta Kristukseen, jossa ei aseteta Jumalalle aikatauluja. Uskon aikataulu sanoo, että Jumala maksaa hyvän teon jokaiselle aikanaan ja Jumala maksaa pahat teot jumalattomille aikanaan. Jokainen meistä joutuu kerran tilille teoistaan. Perimme kerran joko palkkaa tai pilkkaa.

Niinpä haluan kannustaa sinua, joka olet turhautunut Jumalaan ja väsynyt odottamiseen: ei Jumala ole sinua unohtanut eikä häneltä ole jäänyt sinun palvelutyösi huomaamatta. Hän on rekisteröinyt kaiken. Ihmiset voivat halveksia sinua ja jättää sinut huomiotta, mutta Jumala ei niin tee. Täällä ajassa eivät palkinnot ja kunnianosoitukset tule aina heti. Ne voivat viipyä. Ihmiset voivat jättää sinut palkkiotta kokonaan ja voi olla, että he päinvastoin maksavat sinulle hyvän pahalla. Voi loppujen lopuksi käydä niinkin, että sinun palkkasi maksetaan vastaa tuolla puolen ajan rajan. Sinun hyvät tekosi palkitaan myöhemmin. Sinä saat palkkasi silloin, kun vanhurskaat herätetään kuolleista. Luuk.14:14. Älä siis lannistu, vaan usko. Luota Jumalaan. Hän on hyvä Jumala, rakkauden ja armon Jumala.

Minä armahdan sinua, minun uskollisuuteni on ikuinen, sanoo Herra, sinun lunastajasi. Jes.54:8. Koskaan enää ei minun kansaani pilkata. Joel.2:27.