keskiviikko 3. lokakuuta 2018

Aurinko ja kilpi

Herra Jumala on aurinko ja kilpi, hän lahjoittaa meille armon ja kunnian. Hän ei kiellä hyvyyttään niiltä, jotka vaeltavat nuhteettomasti. Ps.84:12.

Onko Jumala sinun aurinkosi? Mikäli on, hän valaisee sinut tiesi ja hän lämmittää, kun sinulla on kylmä. Hän kasvattaa kedon kasvit, että sinulla on ravintoa. Jos hän on sinun aurinkosi, sinun elämäsi sykkii täysin hänen varassaan niin kuin maapallon elämä sykkii auringon säteilystä. Onko Jumala sinun kilpesi? Mikäli on, hän suojelee ja varjelee sinua vaaroissa. Hän puolustaa sinua, kun joudut hyökkäyksen kohteeksi.

Kun Jumala on meille elämän lähde, kun hän saa olla meidän aurinkomme, silloin saamme häneltä kaiken muunkin. Raamattu nimeää sitä muuta, mikä tulee perustarpeiden yli, sanoilla ”armon ja kunnian”. Jokainen tarvitsee armoa. Jokainen tarvitsee kunnioitusta. Ja huomaa lupaus: Hän ei kiellä hyvyyttään niiltä, jotka vaeltavat nuhteettomasti.

Pyrkikäämme siis antamaan Jumalalle se paikka, joka hänelle kuuluu. Annetaan hänen olla elämämme lämpökeskus. Annetaan hänen olla meille Puolustaja. Ja vaellamme nuhteettomasti, niin hän antaa meille kaiken hyvyytensä.

Ja vaikka vaelluksemme on horjuvaa ja vaikka välillä harhailemme oman tahdon tiellä, hän seuraa katseellaan meitä kuitenkin. Vaikka välillä unohdamme hänet, laiminlyömme Raamattua ja rukousta, emme jaksa käydä seurakunnassa, hän ei unohda meitä. Niiden pilvien takana, jotka nyt peittävät meiltä auringon, hänen armonsa säteilee edelleen kirkkaana. Hän on valmiina valaisemaan, valmiina lämmittämään, valmiina puolustamaan.

Sinäkin saat tänään panna täyden luottamuksen ”kaiken armon Jumalaan”, joka on uskollinen. Vielä hän ilmestyy sinun avuksesi ja sinä saat tuntea hänen rakkautensa lämmön, hänen sylinsä lohdutuksen.

Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, armahtava Isä ja runsaan lohdutuksen Jumala! 2.Kor.1:3.