perjantai 28. helmikuuta 2020

Kun Jumala sinut kutsuu

Aamos vastasi hänelle: "En ole profeetta enkä profeetan oppilas, vaan karjankasvattaja ja metsäviikunoiden viljelijä." Aam.7:14.

Aamoksesta tuli Jumalan lähettiläs, kun Herra lähetti hänet saarnaamaan Israelin kansalle. Gideonista tuli sotapäällikkö, kun Herra kutsui hänet tehtäväänsä ja lähetti liikkeelle. Kumpikaan ei ollut tietoisesti varustautunut toimimaan Herran asialla.

Tänäkin päivänä on niin, että Jumalan kutsu ratkaisee. Ihmiset voivat kouluttautua hengelliseen työhön ja käydä raamattukouluja tai suorittaa yliopistollisia tutkintoja ja hakeutua pastorin tehtäviin tai vastaaviin. En nyt ketään halua moittia siitä, mutta tosiasia vaan on, että Jumala usein valitsee ja lähettää "ihan jonkun muun". Moni Jumalan mies tai nainen ei ole saanut tehtäviinsä mitään koulutusta, suorittanut mitään tutkintoa eikä päässyt koskaan seurakunnan suosituslistalle. Moni Jumalan lähettämä ihminen on saanut hankkia leipänsä satunnaisessa maallisessa työssä ja kärsiä puutetta.

Mutta jos Jumala kutsuu, voitelee ja lähettää - silloin niin tapahtuu ja siitä kutsusta tulee vähitellen julkinen palvelutehtävä. Eihän se aina ole mittava eikä jokaisesta tule kuuluisaa, mutta Herran palvelijan tärkein tavoite on "täyttää ne teot, jotka Jumala on hänelle valmistanut".

Mutta Jeesus jatkoi: "Minun ruokani on se, että täytän lähettäjäni tahdon ja vien hänen työnsä päätökseen." Joh.4.34.

Varaudu siis, sinä Jumalan ihminen, sinä sydämeltä puhdas, sinä ensirakkaudessa vaeltava, varaudu sitä päivää varten, kun Jumala ilmoittaa sinulle, kuka sinä oikeasti olet. Sinä ajattelet itsestäsi, että "en ole oikein kukaan tai mikään, kotoisin tuskin mistään", mutta Jumala on tarkasti seurannut sinun elämääsi ja hän on kasvattanut sinua välillä kovassakin koulussa, hän on muovannut kuin savea ja kohta on se päivä, kun hän on valmis sanomaan "mene". Siinä hetkessä sinä saat taivaalliset valtuudet puhua eläviä sanoja Jumalan sydämeltä, voitelun joka ei ehdy, tehtävän joka on Jumalan silmissä kallisarvoinen ja voiman, joka tukee sinua päivästä päivään.