lauantai 8. syyskuuta 2018

Vapautuksen päivä

Herran henki on minun ylläni, sillä hän on voidellut minut. Hän on lähettänyt minut ilmoittamaan köyhille hyvän sanoman, parantamaan ne, joiden mieli on murtunut, julistamaan vangituille vapautusta ja kahlituille kahleitten kirpoamista, julistamaan Herran riemuvuotta, päivää, jona Jumalamme antaa palkan. Jes.61:1-2.

Riemuvuosi oli vanhan liiton aikana joka 50.vuosi. Silloin maa palautui alkuperäisille omistajilleen ja velat annettiin anteeksi. Emme enää elä vanhan liiton aikaa, mutta jotkin hengellisen elämän lait ovat pysyviä. Jeesus Kristus toi meille riemuvuoden – hän päästi meidät vapaiksi synnin orjuudesta. Se on edelleen totta ja minäkin sain kokea oman riemuvuoteni vuonna 1978. Tulin silloin uskoon, menin kasteelle ja sain Pyhän Hengen lahjan. Menin myös kihloihin ja naimisiin samana vuonna. Riemuvuosi on kuitenkin aika harvoin, ehkä vain kerran elämässä. Vaikka ”Ojalan laskuopin” mukaan minulla on mahdollisuus kokea uusi riemuvuosi vuonna 2028, jos elän. Pitää kuitenkin muistaa, että on kysymys hengellisestä todellisuudesta, ei jostakin maalliseen kalenteriin kiinnitetystä asiasta.

Jumala määräsi vanhan liiton aikaan, että jos israelilainen joutui myymään itsensä orjaksi, hänet piti vapauttaa seitsemäntenä vuotena. Meidän kannaltamme tämä tarkoittaa, että jos joku uskossa oleva Jumalan lapsi joutuu orjuuteen millä tavalla tahansa, huonon taipumuksen, alkoholin, velkaantumisen, yksinäisyyden tai sairauden vuoksi – mitä orjuuttavia tekijöitä ihmisillä ikinä onkaan – hänen ei tarvitse jäädä tähän orjuuteensa. Hän voi luottaa Jumalan sanan lupaukseen, että hänen on määrä päästä vapaaksi viimeistään seitsemäntenä vuotena.

Niinpä julistan sinulle profeetallisena sanana, että sinun orjuutesi on väliaikainen vaihe sinun elämässäsi. Sinun on määrä päästä vapauteen kaikesta synnin ja pahan vallasta Jeesuksen nimessä! Sinun seitsemäs vuotesi lähestyy, sinun vapautuksesi päivä on lähellä. Katso, sinun kahleesi katkeavat, sinun vankilasi ovet avautuvat, sinut julistetaan vapaaksi. Sinä saat elää Jumalan lasten vapaudessa, ilossa ja rauhassa. Herra itse tulee ja vapauttaa sinut. Hän itse ohjaa sinut oikealle tielle, vapauttaa sinut iloon, johtaa sinut elävien vetten lähteille ja sinä saat hengittää syvään vapauden ilmaa, nousta siivillesi ja liitää hengen tuulessa kuin kotka.

Vapauteen Kristus meidät vapautti. Pysykää siis lujina älkääkä alistuko uudelleen orjuuden ikeeseen. Gal.5:1.