maanantai 10. syyskuuta 2018

Löydä kutsumuksesi

Kun Jumala kutsui Gideonin, huomaamme vahvan kontrastin Gideonin oman minäkuvan ja Jumalan näkemyksen välillä. Jumala näki Gideonissa ainesta sotasankariksi ja suurmieheksi. Gideon piti itseään vähäpätöisenä ihmisenä, joka tuskin yltäisi koskaan edes keskivertoisen miehen mittoihin (Tuom.6:15).

Voi hyvin olla, että sama ongelma vaivaa sinuakin. Uskallan sanoa tämän profeetallisen sanan, koska olen varma, että lukijoitteni joukossa on ihmisiä, jotka eivät oikein usko itseensä. En minäkään kehota ketään uskomaan itseensä, mutta uskomaan Jumalaan, joka on voimallinen myös sinun kohdallasi. Hän voi nostaa sinut pois keskivertoisuudesta, tuoda ulos mitättömyydestä, nostaa merkittävään rooliin, koska hän on Herra, sinun Jumalasi. Hän voi luoda uutta sinun elämässäsi ja antaa sinulle kutsumustietoisuuden, joka antaa uutta suuntaa elämällesi. Jumala voi istuttaa sinun sielusi multaan sellaisia uusia geenejä, että taivaalliset asiat tempaavat sinut mukaansa ja sinä saat uudet siivet. Jumala voi kutsua sinut sananjulistajaksi. Tai sinusta voi tulla mediavaikuttaja. Sinä voit tehdä merkittävän elämäntyön yrittäjänä, taiteilijana, lääkärinä, kasvattajana, esirukoilijana – tai vaikka lähetystyön kannattajana ja Jumalan palvelijoiden mesenaattina. Jumalan vaihtoehdot ovat rajattomat ja sinun kutsumuksesi on erilainen kuin kenenkään muun. Oikeastaan sinun kutsumuksesi on elää oma elämäsi niin, että toteutat oman persoonasi ja oman hengellisen armoituksesi Jumalan neuvomalla ja johdattamalla tavalla – alati kaivautuen juurillasi Jumalan multaan, hengittäen Jumalan ilmaa ja imien itseesi Jumalan sadetta, kukkien armon auringossa ja kantaen hedelmää Jumalan voimasta.

Etsi siis Jumalan tie ja suunnitelma, joka hänellä on juuri sinua varten. Etsi itsesi, etsi oma kutsumuksesi. Jumalan kanssa olet merkittävä ihminen, Kristuksen seurassa jokaisesta tulee jotakin. Jos emme pääsekään historian lehdille, jos emme ylläkään kuuluisuuksiksi, niin Jumalan valtakunnassa voimme olla ainutlaatuisia persoonia, jotka vedämme Kristuksen kaiken huomion puoleemme. Hän katsoo sinuakin tänään kuin morsiantaan, kuin kaikkein rakkaintaan.

Jos elämässäsi on kipua, anna Jumalan käyttää sitäkin. Mitä simpukka tekee kivensirulle, joka hiertää sen sisuksia? Simpukka kasvattaa kiven ympärille helmen.

Rakkaani, kihlattuni, olet vienyt sydämeni! Yhdellä silmäyksellä sinä sen veit, yhdellä kaulanauhasi helmellä. Laul.l.4:9.