maanantai 17. syyskuuta 2018

Viisauden ja ilmestyksen henki

Minä rukoilen, että Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala, kirkkauden Isä, antaisi teille viisauden ja näkemisen hengen, niin että oppisitte tuntemaan hänet… Ef.1:17.

Oikeastaan uusi käännös osuu asian ytimeen, kun puhuu ”näkemisen” hengestä. Eräs suuri etu, jonka uskova saa, verrattuna kääntymättömään, on parempi näkö. Enkä nyt tarkoita ”parempaa näköä” siinä mielessä kuin optikko siitä puhuu. Tarkoitan näkökykyä, jolla voimme nähdä salattuja ja pinnan alle, (luonnolliselle silmälle) näkymättömiin jääviä asioita. En ole ihan varma, kuinka asia tulee tulkita opillisesti: saammeko ”viisauden ja näkemisen hengen” uskoon tullessa vai vasta Pyhän Hengen kasteessa vai onko se kenties jokin lahja, jonka saa tai ei saa (omasta tahdosta riippumaton)?

Mutta oli niin tai näin, haluan rohkaista sinua tavoittelemaan sitä. Ei sinun tarvitse määritellä Jumalalle, koska ja milloin hän sellaisen lahjan sinulle antaa ja millä edellytyksillä – sinä vain anot. Kannattaa anoa. Voipa sanoa, että ”hyvää kannattaa aina odottaa”.

Kerron pari konkreettista asiaa, joissa olen saanut Jumalan hengeltä yliluonnollista tietoa. Jumala puhuu minulle unien kautta ja kerrankin näin unessa kastepuvussa olleen miehen, joka käveli ja oli elävän näköinen, mutta häneltä puuttui pää kokonaan! (Ks. Ross Rohden artikkeli Päätön mies) – Tiesin, mikä kyseisessä seurakunnassa oli vikana. Erään toisen kerran näin unessa miehen, joka otti partakoneen teriä mukaansa ennen kuin tuli tapaamaan minua. Hui! Se olikin vaikea juttutuokio, mutta selvisin siitä pienin naarmuin, koska osasin rukoilla etukäteen asiaa oikeasta näkökulmasta ja tilata rukousapua. Tuoreessa muistissa on myös uni, jossa oli susi, kissapeto ja koira. Ne kaikki tahtoivat minulle pahaa. Kun sitten uni toteutui, minulle oli suurta hyötyä tietää, minkä herran palveluksessa asiaan liittyvät kolme henkilöä toimivat.

Ei tällaista yliluonnollista tietoa voi korvata mikään. Luonnollinen ihminen näkee asiat pinnasta, Jumala näkee asiat pintaa syvemmältä ja voi ilmoittaa meille salattuja asioita.

Kiitos, Herra, viisauden ja näkemisen hengestä. Ymmärrän, että se on arvokas lahja ja pyydän sitä. Anna minulle yliluonnollista tietoa ja ymmärrystä, kykyä nähdä pinnan alle, havaita näkymättömiä. Varoita minua, Pyhä Henki, kun kohtaan vaaroja. Paljasta kaikki vihollisen juonet, sillä sinä näet salatutkin asiat ja voit varoittaa minua. Anna minun katsella tätä maailmaa ja ihmisiä sinun silmilläsi. Kiitos, taivaan Isä, tästä upeasta lahjasta, jota Raamattu kutsuu ”viisauden ja näkemisen hengeksi”. Ylistys sinulle – Jeesuksen nimessä! Aamen.