sunnuntai 8. maaliskuuta 2020

Sinun punainen nauhasi

Kun me saavumme tähän maahan, sido tämä punainen nauha siihen ikkunaan, josta laskit meidät alas. Kokoa sitten isäsi, äitisi ja veljesi ja koko isäsi suku luoksesi tähän taloon. Joos.2:18.
Punainen on veren väri. Punainen nauha ikkunassa merkitsi samaa kuin verellä sivelty ovenpieli ensimmäisen pääsiäisen aikaan, kun israelilaiset valmistautuivat lähtemään Egyptin orjuudesta. Ovenpieleen sivelty veri varjeli sisällä olleita kuoleman enkeliltä. Sama symboliikka liittyy punaiseen nauhaan Jerikossa portto Rahabin talossa. Punainen nauha varjeli talossa sisällä olleita, ettei Israelin sotaväki tuhoaisi heitä.

Mutta se, mitä jäin mielessäni alleviivaamaan, oli tuo jälkimmäinen lause: "Kokoa sitten... isäsi suku tähän taloon". Pelastus ymmärretään tavallisesti kunkin ihmisen omana ratkaisuna ja henkilökohtaisena uskona, yksilön turvautumisena Vapahtajaansa. Paavali puhuu kuitenkin myös perhekunnan kasteesta ja siitä, että uskova voi pelastaa puolisonsa ja lapsensa: Mies, joka ei usko, on uskovan vaimonsa pyhittämä, ja vaimo, joka ei usko, on uskovan miehensä pyhittämä. Muutenhan teidän lapsenne olisivat epäpuhtaita; nyt he kuitenkin ovat pyhiä. 1.Kor.7:14. Tässähän todetaan, että yhden perheenjäsenen usko riittää pelastukseksi koko perhekunnalle.

Halusin siis pysäyttää sinut ajattelemaan tätä ja vetämään oikeat johtopäätökset. Ensinnäkin sinun uskosi ei koske yksistään sinua, vaan myös sinun läheisiäsi. Sinun kestävyytesi uskossa ei hyödytä vain sinua, vaan sinä voit turvata koko perheesi ja sukulaistesi tulevaisuuden. Toisekseen: sinä et tarvitse nuhteetonta menneisyyttä, ainoastaan "punaisen nauhan" - se on: veren suojan ja pelastuksen osallisuuden Kristuksessa. Silloin sinulla on mahdollisuudet selvitä ja auttaa monia muitakin selviytymään. Kolmanneksi: sinut on valittu ja kutsuttu elämään ainutlaatuinen elämä Jumalasi yhteydessä. Jos sinä saat armon olla kuin Rahab, sinä saat olla Jumalan kansan kantasolu, kuninkaallisen sukulinjan tärkeä linkki. Et voi tietää, mitä rikkauksia Jumala on varannut sinulle ja mitä menetät, jos olet leväperäinen.

Älkää siis, lapseni, olko leväperäisiä, sillä teidät Herra on valinnut seisomaan hänen edessänsä ja palvelemaan häntä... 2.Aik.29:11 KR33.

Jumala kehottaa meitä lempeästi tänään rohkeuteen uskossa, peräänantamattomuuteen kristillisen vakaumuksen tiellä, hyvään uskon kilvoitukseen. Kristus on avannut meille pääsyn tähän armoon, jossa nyt lujasti pysymme. Me riemuitsemme siitä toivosta, että pääsemme Jumalan kirkkauteen. Room.5:2.