torstai 26. maaliskuuta 2020

Kolme todistajaa

Minä annan teille uuden sydämen ja teidän sisimpäänne uuden hengen. Minä otan teidän rinnastanne kivisydämen pois ja annan tilalle elävän sydämen. Hes.36:26.

Vanhan liiton aikaan annettiin tällainen profetia, jonka Jeesus toteutti. Hiskia toteutti aikoinaan uudistuksen, jossa temppeli puhdistettiin (2.Aik.29) ja sitten vietettiin puhdistetussa temppelissä pääsiäistä. Silloin vielä puhdistuminen oli ulkonaista. Jumalan suunnitelma tähtäsi kuitenkin meidän sydämemme temppelin puhdistamiseen.

Syntisinä ihmisinä tarvitsemme jatkuvaa puhdistumista. Pestessään opetuslasten jalkoja, Jeesus selvensi puhdistautumisen tarvetta näin: Se, joka on kylpenyt, ei tarvitse pesua, hän on jo puhdas. Joh.13:10. Uskoon tullut ja kastettu kristitty tarvitsee sitä, että maallisen vaelluksen aikana kertyvää likaa ja pölyä pestään pois ja huolehditaan omantunnon puhtaudesta.

Jos on aihetta syyllisyydestä vapautumiseen, on myös aihetta antaa anteeksi. Olkaa toisianne kohtaan ystävällisiä ja lempeitä ja antakaa toisillenne anteeksi, niin kuin Jumalakin on antanut teille anteeksi Kristuksen tähden. Ef.4:32. Voimme rikkoa monella tavalla, usein tahattomasti ja vahingossa. Sielunvihollisen taktiikka on saada kaikenlaiset tahattomat teot näyttämään tahallisilta ja tekijä näyttämään pahalta ihmiseltä, joka on tehnyt nuo teot ilkeyttään. Siitä seuraa sitten tarpeetonta syyttämistä ja tuomitsemista, joka on lopulta pahempaa kuin alkuperäinen huolimattomuus. Jos näin sallimme käydä, olemme helppo saalis paholaiselle.

Kun nyt olemme kohdanneet Jumalan pelastavan armon, Jeesuksen veri on puhdistanut meidät ja olemme saaneet uudestisyntyä elävään uskoon. Olemme antaneet kastaa itsemme ja myös Jumalan sana on puhdistanut meidät. Te olette jo puhtaat, sillä se sana, jonka olen teille puhunut, on puhdistanut teidät. Joh.15:3. Jumala on vuodattanut henkensä meihin - kastanut meidät Pyhällä Hengellä ja tulella - ja hänen tulensa tekee meissä puhdistavaa työtä. Apostoli Johannes tiivistää tämän kaiken seuraavasti:

Todistajia on näin kolme: Henki, vesi ja veri, ja nämä kolme todistavat yhtäpitävästi. 1.Joh.5:7-8.
Älkäämme siis enää tuomitko toisiamme. Room.14:13.