perjantai 9. elokuuta 2019

Hänen uskollisuutensa

Sinun tulevat päiväsi hän turvaa, hetkestä hetkeen, hänellä on varattuna apua yllin kyllin, viisautta ja tietoa. Siionin aarre on Herran pelko. Jes.33:6.

Nykyään, kun taloudellinen taantuma vaivaa Eurooppaa ja suomalaisillakin on paljon huolta tulevaisuudesta, voi elävä usko Jumalaan olla ratkaiseva tekijä. Kun luotamme taivaalliseen huolenpitoon, joka koskee myös maallisia asioita, emme pelkää ja murehdi elatuksen murheita niin paljon. Tällaisen luottamuksen löytäminen ei uskovankaan kohdalla ole aina automaattista. Me jokainen tarvitsemme hengellistä kasvua ja uskon vahvistumista, joka tapahtuu ainoastaan siinä, että päivittäin elämme uskon yhteydessä Jumalaan ja tuomme kaikki asiamme aina hänen eteensä. Vuosien saatossa sitten voimme odottaa, että sisimmässämme kehittyy sellainen luottamus Kristukseen, että ulkonaisten asioiden myllerrykset eivät hetkauta.

Rohkaisen siis (itseni lisäksi) sinua turvaamaan elävään Jumalaan kaikessa, myös maallisten asioiden luovuttamisessa Herran huolenpitoon. Aina kun vaikeudet kohtaavat meitä ja ongelmat ovat ylivoimaisia, voimme rukoillen kääntyä Herran puoleen:

Auta meitä väkevällä kädelläsi, pelasta ne, joita rakastat. Vastaa meille!…Auta meitä, me olemme hädässä! Turha on ihmisten apu. Ps.60:7,13.

Kun sitten saamme toistuvasti, vuodesta toiseen, kokea elämämme varrella, kuinka hänen uskollinen apunsa on meidän turvanamme, emme enää säikähdä pienistä. Tunnemme Herran uskollisuuden, hänen pettämättömän rakkautensa, ja silloinkin, kun rukousvastaus viipyy, voimme luottaa – vielä hän vastaa. Vielä tulee päivä, kun minä saan avun. Ja vaikka en saisikaan vastausta, kiitän Herraa joka tapauksessa. Kiitän häntä, auttajaani. Kiitän häntä, jos hän vastaa. Kiitän häntä, jos hän ei vastaa. Luotan uskossa häneen. Tapahtukoon Herran tahto. Hän on minun Herrani ja Jumalani, nyt ja aina, myötämäessä ja vastoinkäymisissä. Hän kuoli puolestani. Nyt kumarran häntä ja olen hänelle lojaali elämäni loppuun asti. Tunnustan aina: Jeesus on Herra!

Hän antoi minun suuhuni uuden virren, kiitoslaulun Jumalallemme. Sen näkevät monet ja pelkäävät ja turvaavat Herraan. Ps.40:4.