sunnuntai 20. tammikuuta 2019

Huolista ja elatuksen murheista

Parempi köyhyys ja Herran pelko kuin suuret varat ja rauhattomuus. Sananl.15:16.

Olosuhteiden pakosta olen minäkin köyhä. Jos voisin valita, olisin rikas. Käyttäisin varmaan paljon rahaa monenlaisiin omiin menoihini, mutta antaisin myös niille köyhille, joita tapaan netin kautta jatkuvasti. Jotkut heistä näkevät nälkää tämän ”hyvinvointiyhteiskunnan” keskellä. En tiedä, ovatko päättäjät huomanneet, että Suomen kansan keskellä on yhä enemmän huonosti toimeentulevia, ylivelkaantuneita, nälkää ja puutetta potevia ihmisiä. Niin vain on. Tuntuu, että mikään sosiaaliturva ei heitä koske. Vain osa heistä saa joskus ruokakassin.

Heidät jätetään kylmästi kansalaisten auttamishalun varaan. Kansalaisten auttamishalu taas näyttää kohdentuvan jonnekin ulkomaille, jossa on ollut jokin katastrofi – omia köyhiä ei huomata. Havaintojeni mukaan toiset köyhät auttavat näitä kurjia, kun voivat. Köyhien välinen solidaarisuus on ainoa sosiaaliturva ja sekin toimii vain paljon rukoilemisen ansiosta, Jumalan avun kautta.

Parempi köyhyys ja rehellinen elämä kuin tyhmyys ja totuuden vääristely. Sananl.19:1.

Kristillisen seurakunnan tulisi pitää huolta omista köyhistään. Näin ainakin minun Raamatussani lukee. Alkuseurakunta keräsi rahaa pääasiassa omien köyhiensä auttamiseen. Tämän päivän seurakunta pystyttää itselleen miljoonien hintaisia hautamuistomerkkejä – kirkkoja, rukoushuoneita ja temppeleitä – kuolleen uskonsa muistoksi. Se, mikä on ihmisten silmissä arvokasta, on Jumalalle iljetys. Luuk.16:15.

Parempi köyhyys ja rehellinen elämä kuin rikkaus ja vaellus väärillä teillä. Sananl.28:6.

Olkoon tämä siis rohkaisuksi sinulle, joka olet pienituloinen, puutteenalainen tai köyhä. Sinä olet turvassa Jumalan huolenpidon alla, hän huolehtii sinusta paremmin kuin varpusista – jotka nekin pärjäävät. Sinä saat elatuksen ja toimeentulon, sillä Sinun turvasi on ikiaikojen Jumala, sinua kantavat ikuiset käsivarret.  5.Moos.33:27. Hän ei sinua hylkää eikä jätä (Hepr.13:5). Hänen huolenpitonsa, läsnäolonsa ja johdatuksensa ovat kanssasi tänään. Hänen viisautensa ja voimansa varjelevat sinua. Sinä saat hänen armosiipiensä suojasta turvan ja avun, täydellisen levon ja rauhan, vapauden elatuksen murheista – tänään niin kuin jokaisena elämäsi päivänä.