tiistai 19. marraskuuta 2019

Turvapaikka heikolle

Kiusataanko sinua? Onko tilanteesi lohduton? Sinä olet yrittänyt saada apua, mutta et ole saanut. Tai sinä olet muuten täysin neuvoton ja itket joka ilta ja mietit, mitä voisit tehdä, että kiusaaminen loppuisi. Asiasta on paras puhua Herralle, sillä:

Koska hän on itse käynyt läpi kärsimykset ja kiusaukset, hän kykenee auttamaan niitä, joita koetellaan. Hepr.2:18.

Hän itse oli kiusattu ja ihmiset vastustivat häntä joka käänteessä. Hän teki vain hyvää, mutta silti ihmiset haukkuivat ja nimittelivät häntä.

Ajatelkaa häntä, joka kesti syntisten ankaran vastustuksen, jotta ette menettäisi rohkeuttanne ja antaisi periksi. Hepr.12:3.

Kannattaa vuodattaa sydämensä kaikki painot Herralle, tuoda itkunsa hänen alttarilleen. Kannattaa astua rohkeasti armon valtaistuimen eteen ja puhua hänelle kaikki, mikä painaa.

Sinä olit turvapaikka heikolle, pakopaikka kurjalle vaikeuksien aikana… Jes.25:4.

Kannattaa myös kuunnella, mitä hän sanoo. Jos hän ei tunnu sanovan mitään, kannattaa lukea sanaa. On hyvä aloittaa psalmeista. Monet varsinkin alkupään psalmit ovat rohkaisevaa luettavaa niille, joita kiusataan, joita ymmärretään väärin, joita panetellaan, joita vainotaan. Siellä voi kohdata ahdistuneen ihmisen, joka on kaikessa samalla tavalla koettelemuksien keskellä ja hän antaa meidän tuskallemme sanat, hän sanoittaa meidän ahdistuksemme ja muuttaa sen rukoukseksi. Mikä helpotus: joku muukin on kokenut, mitä minä koen! Myös Jesaja (mm. luku 54) ja Jeremia voivat johdattaa meidät lohdutuksen kokemiseen. Myös Uuden Testamentin kirjoituksista löytyy paljon rohkaisua kiusatuille ja ahdistuneille ihmisille. Paavalin kirjeissä on sitä, myös Pietarin 1.kirje on rohkaisevaa luettavaa.

On Jumalan tahto, että me opimme löytämään Jumalan sanasta lohdutusta ja rohkaisua. Tämä voi vaatia vaivannäköä, mutta siinä vaivannäössä voi löytää jotakin sellaista, jota ei mistään muualta löydä. Et voi saada mistään muualta niitä siunauksia, joita saat kahden kesken Herran kanssa. Et voi saada sitä siunausta sielunhoitajan luota. Kukaan ihminen ei voi näin syviä asioita kaataa sinuun ulkopuolelta. Mikään ei tee sinua uskossa niin vahvaksi kuin se, että Herra antaa sinulle toivottomalle toivon. Eikä mikään lujita uskoasi niin kuin se, että Herra antaa sinulle lohduttomalle lohdutuksen. Ei mikään tee sinun uskoasi niin vahvaksi kuin se, että Herra itse antaa sinulle surun murtamalle ja masentuneelle kirkastuneen ilon.

Tavoittele siis sitä äläkä pyri liian kiireesti pois sen ristin alta, joka on kaikesta huolimatta – tuntui miltä tuntui – sittenkin Jumalan armoa.