sunnuntai 24. marraskuuta 2019

Pingviinin kaksoiselämä

Sallikaa minun vähän liioitella: Olen kuin pingviini maalla. Kuljen kankeasti, olen hidasliikkeinen, en osaa puhua, korkeintaan joskus rääkäisen. Mutta silloin, kun pääsen veteen, olen notkea ja suorastaan lennän. Olen nopea ja ketterä. Vedessä tunnen olevani omassa elementissäni.

Minussa on kaksi puolta. En ole kaikissa tilanteissa oma itseni. Tarvitsen tilaisuuksia pulahtaa veteen ja unohtaa oman kömpelyyteni. Minulle "vesi" edustaa sisäistä elämää, sitä näkymätöntä maailmaa, joka on korvien välissä. Siellä on mietiskely, mielikuvitus, kirjat - erityisesti Raamattu - ja rukous. "Maalla" olen tässä ulkonaisessa maailmassa ja sosiaalisessa kentässä, kankeasti ihmisten keskellä osaamatta mitään - tölläämässä.

Onko sinussakin erilaisia puolia? Oletko ihmisten seurassa kuin kala vedessä ja yksin aina eksyksissä? Tai päinvastoin? Jokin ominaisuus ei ole arvokkaampi kuin toinen, mutta on tärkeää tiedostaa omat luonteenpiirteensä ja löytää se omin elementtinsä, jossa luovuus pääsee liikkeelle, jossa sinun persoonallisuutesi alkaa kukoistaa ja tuottaa luojan tarkoittamaa hedelmää. Varsinkin uskovaisena on tärkeää löytää oma persoonallisuus, oma kutsumus ja se Jumalan suunnitelma, joka on luotu toteuttamaan sitä perimmäistä suunnitelmaa - taivaallista DNA:ta. Sillä todellinen täyttymys elämässä toteutuu vasta, kun sinun kutsumuksesi ja Jumalan suunnitelma kohtaavat.

Voin kuvitella, miten onnellinen pingviini on, kun se pääsee veteen. Tiesitkö, että se voi viettää veden alla 15 minuuttia kerrallaan? Sinäkin olet onnellinen vasta, kun sinä sukellat Jumalan suunnitelmaan ja alat täysillä toteuttaa Jumalan sinulle antamaa näkyä. Mikä vauhti! Et ehkä olisi uskonut, miten lujaa sinä pääset eteenpäin! Et osannut kuvitellakaan, miten ketterästi sinä osaat liikkua! Pingviini kokee aivan kuin muodonmuutoksen, kun se pääsee veteen. Siitä tulee nuoli, joka singahtelee sinne tänne. Sinäkin voit kokea hyppäyksen uudelle tasolle, kun pääset omaan elementtiisi. Vanhan liiton aikaan eräs mies nimeltä Samgar sai kokea tämän: Hän surmasi kuusisataa filistealaista häränajajan pistimellä. Tuom.3:31. Oli myös mies nimeltä Samma: Israelilaiset pakenivat filistealaisten tieltä, mutta Samma asettui keskelle peltoa, puolusti sitä ja löi filistealaiset. Näin Herra antoi suuren voiton. 2.Sam.23:11-12.

Sama pätee vaikkapa norppaan. Se on kömpelö maalla, mutta vedessä ketterä. Etsi siis se elementti, jossa sinä olet elämäsi sankari! Siellä olet kuin toisessa maailmassa, eri ulottuvuudessa. Sinä et muistuta enää yhtään pingviiniä, sinä muistutat pikemminkin kotkaa. Omassa elementissäsi et muistuta norppaa, sinä muistutat kaurista.

Hän tekee jalkani nopeiksi kuin kauriin jalat ja ohjaa kulkuni kukkuloille. Ps.18:34. Nuoretkin väsyvät ja nääntyvät, nuorukaiset kompastelevat ja kaatuvat, mutta kaikki, jotka Herraa odottavat, saavat uuden voiman, he kohoavat siivilleen kuin kotkat. Jes.40:30-31. Hän ravitsee minut aina hyvyydellään, ja minä elvyn nuoreksi, niin kuin kotka. Ps.103:5.