torstai 17. lokakuuta 2019

Kun Jumala sinua valmistaa

Joskus on sielussa pimeää. Emme oikein näe eteenpäin, emme ymmärrä. Kyselemme ”miksi?”…
Tai vaikeudet ovat ylivoimaisia. Emme ymmärrä, miksi tämä kaikki paha vyöryy juuri minun päälleni. Miksi ihmiset uskovat kaikkia valheita? Eiväthän he haluaisi itsestäänkään mitään satuja uskottavan…

Jokaista uskovaa koetellaan erilaisilla vaikeuksilla. Vastoinkäymisillä, joilla ei ole mitään tekemistä oikeudenmukaisuuden kanssa. Koetukset ovat erilaisia eri ihmisillä.

Yksi yhteinen nimittäjä näyttää olevan niillä uskovilla, joiden kimppuun vihollinen erityisesti hyökkää. He ovat jokainen erityisellä tavalla valittuja Jumalan käyttöön.

Sielunvihollinen ei useinkaan kiusaa keskivertoihmisiä, niitä tavallisia harmaita ja massaan hukkuvia ihmisiä. He ovat niin vaarattomia. Mutta erilaiset ovat vaarallisia. Oman yksilöllisyytensä löytäneet ovat vihollisen silmissä hankalia tapauksia, sillä he ovat kiinni Jumalan suunnitelmassa. Vihollinen vihaa jokaista, jonka kautta Jumala voi ilmaista itseään.

Jos olet vaarallinen tapaus, olet hyökkäysten kohteena. Mutta samalla voit vahvistaa uskoasi jokaisen hyökkäyksen vuoksi. Saat kestää niin paljon, koska Jumala on päättänyt siunata sinua niin paljon.

Olet tasan sen suuruinen sankari kuin on sinua vastustava vihollinen. Daavidista tuli sankari, kun hän kaatoi Goljatin. Goljat oli se, joka eniten vauhditti hänen sotilasuraansa… Kuka tai mikä on se vastus, joka vauhdittaa sinun kutsumuksesi esiinmurtautumista?

Usko siis siellä pimeässä. Luota Jumalaan, kun on vaikeaa. Odota Herraa.

Jumala ei hylkää viatonta eikä anna väärintekijälle tukeaan. Vielä hän täyttää sinun suusi naurulla ja avaa sinun huulesi riemun huutoon! Mutta vihollisesi saavat ylleen häpeän viitan, eikä jumalattomien asuinsijaa enää ole. Job.8:20-22.