maanantai 31. joulukuuta 2018

Voimansa tunnossa

Tapaan jatkuvasti ihmisiä, jotka ovat jotensakin voimantunnossa. He osaavat kaiken itse, he päättävät kaiken omin avuin, he eivät kaihda tehdä vääryyttä toisille, koska heillä on siihen valta. Heidän vallanhalunsa ja heidän oma voimansa pursuaa heistä. Luulet ehkä, että he ovat maailman ihmisiä ja jumalattomia? Ei, he ovat uskovia – ainakin väittävät niin.

Miksi sitten oma voima on monilla jumalana? (Hab.1:11) Tai miksi joku pitää omaa kirkkokuntaansa jumalana? Miksi joku palvoo opinkappaleita elävän Jumalan sijasta? Miksi minullekin jatkuvasti suositellaan samaa vallanhimoista, oman voiman tietä?

No, siksi kai, kun se opetuslapsen tie on niin vaikea. Opetuslapsi joutuu huomaamaan: Siksi iloitsen heikkoudesta, loukkauksista, vaikeuksista, vainoista ja ahdingoista, joihin joudun Kristuksen tähden. Juuri heikkona olen voimakas. 2.Kor.12:10.

Jos opimme heikkouden voiman ja suostumme siihen, tulemme käyttökelpoisiksi Jumalalle. Herra ei tarvitse öykkäreitä ja rehvastelijoita silloinkaan, kun ylpeillään oman uskonyhteisön ansioista. Herra ei kaipaa omahyväisiä leveilijöitä, ei ylpeitä eikä itsekeskeisiä ihmisiä, hän tarvitsee heikkoja ja avuttomia seuraajia. Tämä heikkous ja avuttomuus ei ole päämäärä, se on keino. Se on Jumalan tarvitsema olosuhde, jotta hän voi antaa voimansa ilmestyä. Hän sijoittaa kaikkivaltiutensa meidän heikkoutemme tilalle. Aina se ei tapahdu välittömästi, vaan tässä hetkessä koettu heikkous voi olla voiman kanavana vasta vuosien päästä. Kun eräs mies syntyi sokeana, hän sai olla Jumalan ihmeitä tekevän voiman kanava vasta aikuisiällä (Joh.9).

Tämä voiman odottaminen on vaikeaa. Jumalan ilmestyminen ottaa aikaa, se käy voimille ja vaatii kärsivällisyyttä. Joosefiakin koeteltiin äärirajoille, kun hän joutui virumaan vankilassa ilman omaa syytään ja toteamaan, ettei kukaan halunnut häntä auttaa (1.Moos.40:23). Mutta
Raamattu rohkaisee meitä, jotka usein joudumme odottamaan yli voimiemme: Miksi olet masentunut, sieluni, miksi olet niin levoton? Odota Jumalaa! Vielä saan kiittää häntä, Jumalaani, auttajaani. Ps.42:6 (42:12, 43:5).

Tänään siis, ystäväni, kuuluu sinulle tämä rohkaisun sana: Ole vahva ja rohkea, älä pelkää äläkä lannistu! 1.Aik.22:13. Kaikille, jotka ovat lannistuneita, kuuluu kehotuksen sana: Pysykäämme horjumatta tunnustuksessa ja toivossa, sillä hän, joka on antanut meille lupauksensa, on luotettava. Hepr.10:23.
-
Toivotan kaikille tämän blogin lukijoille siunattua uutta vuotta 2019! T:Simo