perjantai 7. joulukuuta 2018

Jumalan johdatus ja huolenpito

Jumalan työ on salattua. Luojana hän tekee määrättömästi ihmeitä. Meri vilisee kaloja ja kaikenlaista elämää. Maanpinta kuhisee erilaisia eläimiä ja taivaan lintujakin on lukemattomia lajeja. Entä avaruuden ihmeet? Tähtiä ja galakseja luvuttomat joukot! Ei Jumala kuitenkaan kerro meille kaikesta, mitä hän tekee. Hän kertoo kuitenkin valikoidusti meille suunnitelmistaan niitä osia, jotka meidän on tarpeellista tietää. Hän on sanonut:

Ei Herra Jumala tee mitään ilmoittamatta suunnitelmiaan palvelijoilleen, profeetoille. Aam.3:7.

Hän on meidän Isämme ja hän puhuu meille ja meidän tulee pitää korvat auki. Kyllä Jumala puhuu, puhuu toisenkin kerran, mutta ihmiset eivät sitä huomaa. Unessa, öisessä näyssä hän puhuu. Job 33:14-15. Jumala voi puhua unien kautta, mutta osaammeko tulkita niitä?

Jumalan sana on kaiken mittapuu. Jos Kristuksen sana meissä runsaana asuu, meillä on riittävästi pohjatietoa ja viisautta, jotta osaamme myös selittää unia ja tulkita niitä oikein. Pyhä Henki voi antaa sellaista yliluonnollista viisautta, jota ilman saatamme eksyä. Usein erilaiset hengen ilmoitukset ovat sellaista tärkeää ilmestystietoa, joka ohjaa meitä, jos olemme epätietoisia suunnasta tai valinneet jotenkin väärän polun. Ne toimivat kuin auton navigaattori, joka on erityisen hyödyllinen silloin, kun kuljemme alueella, jota emme tunne ennestään.

Niinpä tänäänkin on syytä nostaa katse ylös, tänäänkin on syytä elää rukouksen hengessä, tänäänkin on syytä lukea Raamattua, tänäänkin on syytä odottaa Herraa. Hän on meidän Paimenemme, hän on meidän oppaamme taivastiellä, hän on meidän Isämme ja hän haluaa levittää armosiipensä meidän ylitsemme, hän haluaa tasoittaa tiemme ja valaista sen meille, hän haluaa varjella meitä vaaroissa, hän haluaa ruokkia meidät. Kaikki taivaallinen huolenpito ja Jumalan hyvät lahjat ovat ulottuvillamme.

Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Ps.23:2.