torstai 15. marraskuuta 2018

Tulenkestävä rakennus

Perustus on jo laskettu, ja se on Jeesus Kristus. Muuta perustusta ei kukaan voi laskea. Rakennetaanpa tälle perustukselle kullasta, hopeasta, jalokivistä, puusta, heinistä tai oljista, aikanaan tulee ilmi, mitä kukin on saanut aikaan. Tuomiopäivä sen paljastaa: se päivä ilmestyy tulenliekeissä, ja tuli koettelee, millainen itse kunkin aikaansaannos on. Se, jonka rakennus kestää, saa palkan. Se taas, jonka rakennus palaa, kärsii vahingon. Itse hän tosin pelastuu, mutta kuin tulen läpi. 1.Kor.3:11-15.

Halusin lainata Raamatusta tuon pitkähkön otteen, jotta saisimme kokonaiskuvan. Mutta varsinainen tarkoitukseni oli rohkaista sinua ja lausua sinun elämäntyöstäsi profeetallinen sana. Kuule siis, mitä Herra sanoo:

Olet rakentanut Kristus-kalliolle tulenkestävistä aineista ja sinä saat palkan, sillä rakennuksesi kestää tuomiopäivänä eikä se vahingoitu. Älä pelkää, sinä saat täyden palkan. Sinun elämäntyösi minun todistajanani ei pala tuhkaksi, vaan siitä jää jäljelle suurin osa – kaikki, mitä olet vaivalla rakentanut tulenkestävistä aineista. Et ole puhunut ”puutaheinää”, vaan olet julistanut minun sanaani aina terveen uskon mukaisesti, vaikka et olekaan pappi tai sananjulistaja. Olet maallikko, mutta minun talossani on myös astioita arkista käyttöä varten(2.Tim.2:20). Olet seurannut minua hyvinä ja huonoina aikoina ja kulkenut aina Hengen tietä, rukouksen ihmisenä. Et ole palvellut epäjumalia, et ole parjannut ketään, et ole etsinyt hyötyä toisten kustannuksella, vaan olet toiminut niin kuin Jumalan palvelijan kuuluu. Et ole maksanut hyvää pahalla ja pahankin olet jättänyt kostamatta. Olet seurannut minua ensirakkaudessa ja etsinyt aina rehellisyyttä, aitoutta, totuutta ja rakkautta. Olet ollut uskossasi vakaumuksellinen, toimissasi ahkera, palvellut aina muita ja elänyt suolana ja valona tässä pahassa maailmanajassa. Totisesti, sinä saat täyden palkan.

Hyvin tehty! Olet hyvä ja luotettava palvelija. Vähässä olet ollut uskollinen, minä panen sinut paljon haltijaksi. Matt.25:21.