perjantai 30. marraskuuta 2018

Kynnä se maahan

Herra sanoi Samuelille: ”Kuinka kauan sinä aiot surra Saulia? Minä olen hylännyt hänet, hän ei enää saa olla Israelin kuningas.” 1.Sam.16:1.

Onko sinulla koskaan tätä ongelmaa: suret menneitä asioita vuodesta toiseen? Minulla on. Olen myös kuullut hengen kehotuksen: jätä vanhat asiat taaksesi ja mene eteenpäin. Onko Jumala neuvonut sinua samoin?

Joskus voimme jäädä miettimään jotain vanhaa asiaa, rikki mennyttä ihmissuhdetta tai jotain kokemaamme vääryyttä. Tunnemme samaa kipua, jota koimme silloin vuosia sitten, kun asia oli uusi. Tuo kipu on voinut vuosien mittaan hapantua katkeruudeksi, joka myrkyttää sieluamme. Mikä on siis Jumalan neuvo meille tänään?

Jos sinun pellollasi on elämäsi varrella kasvanut pensaita, jotka tuottavat myrkkymarjoja, kynnä ne maahan. Jos jokin verso sinun elämässäsi tuottaa kitkeriä hedelmiä, kynnä se maahan. Älä anna niiden siementää elämäsi peltoa ja kasvattaa aina uusia versoja. Jos jätät ohdakkeet ja orjantappurat kasvamaan, ne valtaavat yhä enemmän tilaa. Kynnä ne maahan. Kun kierrätät ne lannaksi, ne antavat sinun pellollesi uutta kasvuvoimaa ja se hyvä siemen, jota olet kylvänyt, saa niistäkin ravintoa.

Toisin sanoen unohda menneet loukkaukset ja vääryydet, epäonnistumiset ja tappiot ja käytä ne opiksi. Älä anna menneisyytesi hallita tätä päivää, vaan mene eteenpäin uskon luottamuksessa Kristukseen. Jopa sellainen Jumalan mies kuin profeetta Samuel joutui tilanteeseen, jossa hänen tuli noudattaa tätä neuvoa. Mitä piti profeetan tehdä menneitten suremisen sijasta?

”Täytä öljysarvesi ja lähde liikkeelle! Minä lähetän sinut betlehemiläisen Iisain luo, sillä hänen poikiensa joukosta olen valinnut mieleni mukaisen kuninkaan.” 1.Sam.16:1.

Jumalalla on sinunkin elämääsi varten Hengen mukainen ratkaisu. Voit täyttyä Jumalan hengellä ja nähdä, kuinka menneiden tappioiden tilalle on varattuna uusia voittoja, kuinka vihamiesten tilalle on varattuna uusia ystäviä, kuinka suljettujen ovien tilalle on varattuna avattuja ovia, kuinka uskon tiellä laahustamisen tilalle on varattuna reipasta juoksua elämän kilparadalla, kuinka loppuun käytetyn öljyn tilalle on varattuna uusi voitelu, kuinka voimattomuuden ja heikkouden tilalle on varattuna voimaa, rohkeutta ja kestävyyttä. Myös Jaakob kehottaa meitä:

Olkaa tekin kärsivällisiä ja rohkaiskaa mielenne, sillä Herran tulo on lähellä. Jaak.5:8.