torstai 30. tammikuuta 2020

Kanssasi kaikilla teilläsi

Ole rohkea ja luja, älä pelkää äläkä lannistu. Herra, sinun Jumalasi, on sinun kanssasi kaikilla teilläsi. Joos.1:9.

Elämässä tulee väistämättä vastaan yllätyksiä, kun kaikki ei suju odotusten mukaan. Varsinkin meillä uskovilla on positiivisia odotuksia tulevaisuutemme suhteen - mikä on oikein - mutta sitten vastoinkäymisen iskettyä me lannistumme nopeasti. Missä Jumala oikein oli, kun minä jouduin kohtaamaan tällaista? Elämä ei ollutkaan niin ruusuista kuin sanan valossa uskallettiin odottaa.

Mikä olisikaan parempi raamatunkohta kuin yllä lainattu, kun elämä kolhii? Ymmärrämme, että rohkeus on jotakin, joka kehittyy ja nousee meistä esiin, kun sitä tarvitaan. Auvoinen ja päivänpaisteinen elämä ei vaadi rohkeutta. Peräänantamattomuus, päättäväisyys ja sitkeys syntyvät, kun tarvitsemme sisua mennä läpi harmaan kiven. Mukava elämä kotisohvalla ei kaipaa kauhean paljon määrätietoisuutta ja sisukkuutta.

Niinpä haluan tänään sanoa sinulle, joka vaikerrat elämäsi ankeutta, joka valitat miten elämä kolhii: Sinun Jumalasi on sinun kanssasi kaikilla teilläsi. Hän on sinun kanssasi ilon päivänä, mutta hän on sinun kanssasi myös ahdistuksen ja pelon päivänä. Hän tukee sinua, kun sinulla on taloudellisesti epävarmaa. Hän auttaa sinua, kun ihmissuhteesi on ajautumassa kriisiin. Hän lohduttaa sinua, kun olet menettänyt rakkaan ihmisen läheltäsi. Hän opastaa sinua, kun olet eksyksissä. Hän neuvoo tien, kun tuntuu että tie katoaa, hän lohduttaa kun mieli on maassa, hän tukee kun rohkeus uhkaa pettää, hän valaa sinuun uutta uskoa, kun sinä olet menettämäisilläsi toivosi. Hän on sinun kanssasi, kun kukaan muu ei ole ja yksinäisyys ja orpous pimentävät sinun päiväsi.

Hän on vielä silloinkin sinun kanssasi, kun sinusta tuntuu, että Jumala on sinut hylännyt. Hän on siinä vierelläsi. Tai paremminkin: sinä olet hänen sylissään.

Koska hän on itse käynyt läpi kärsimykset ja kiusaukset, hän kykenee auttamaan niitä, joita koetellaan. Hepr.2:18.